Punta Cana

Punta Cana

Opšte aktivnosti

Punta Cana je deo Punta Cana – Bavaro – Veron – Macao distrikta, provincija Altagracia, na krajnjem istoku ostrva Hispaniola, tačnije njegovog istočnog dela u teritorijalnom smislu – Dominikanska republika. Cela zona raspolaže peščanim plažama i kupalištima koja izlaze i na Karipsko more i direktno na Atlantski okean.

Kao turistička destinacija aktivno i vrlo ubrzano se razvija od 70-ih godina prošlog veka. Ime punta-cana-delfinletovališta – Punta Cana potiče od naziva vrste palme koja ovde raste – Cana, a Punta na španskom znači vrh, pa bi naziv u direktnom prevodu bio Vrh bele Cana palme“. Zona Punta Cane ima procenjenu populaciju od oko 100 000 stanovnika. Najbliži grad je 500 godina stari Higuey, udaljen je 45 km. Veliku večinu hotela drže evropski, najviše španski lanci hotela.

Punta Cana – Bavaro

punta-cana-bavaro1Za turiste je najprivlačnija zona Bravo koja se proteže od Cabeza de Toro do macao plaže, obzirom da se tu nalazi veliki broj kako smeštajnih kapaciteta tako i drugi turistički sadržaji.

Tu su shopping centri, restorani lanca brze hrane, klasični restorani, banke, supermarketi.

Punta Cana – transport

Punta Cana međunarodni aerodrom je jedan od najprometnijih arodroma u celim Karibima. Prema odaciama iz 2014. godine međunarodni aerodrom Punta Cana je zabeležio promet od 5,9 miliona putnika po čemu je bio najprometniji aerodrom u Karibima. Danas na taj aerodrom sleću redovni i čarter letovi iz Sjedinjenih Američkih država i Evrope obzirom da je destinacija popularna akako među američkim tako i među turistima iz evropkih zemalja.

Do prestonice Dominikanske Republike Santo Dominga od Punta Cane je sagrađen auto put.

Država Dominikanska Republika
Jezici koji se govore Španski, Engleski
Valuta Dominikanski pezos

Sport i priroda

Sport i priroda Prirodu letovališta karakterišu peščane plaže, sprudovi i lagune, sa tropskom šumom u pozadini. Reljef je ravničarski sa karaterističnim pejzažom sa visokim palmama. Od sportova su zastupljeni vodeni sportovi, kao I vrlo interesantno podvodni ribolov, plivanje sa delfinima, posmatranje kitova

Noćni život

Noćni život Punta Cana je jedno od najživljih mesta u celoj Dominikanskoj republici. Uglavnom veliki hoteli nude gostima i mogućnost izlaska u noćne klubove i barove.

Vik Hotel Arena Blanca

Carretera, Bavaro (La Altagracia) 23301
Cena po sobi po noćenju od 50

Više informacija

Rezervišite

Rezervacije putem formulara na sajtu ili slanjem email poruke na hoteli@jumbo.rs

Dominikanska Republika – Punta Cana

Punta Cana
Cena po osobi od 1290

Dominikanska Republika je država na ostrvu Više informacija

Rezervišite