Načini plaćanja

Načini plaćanja

Opšte – važi za sve usluge:

  •  Gotovina

Dinari isključivo. Stranu valutu ne primamo, pa Vas molimo da je zamenite u menjačnici pre dolaska kod nas.

  • Čekovima na 4 rate

Sve usluge možete platiti na 4 rate  po 25%

Iznos računa se deli na 4 dela.

I deo se plaća odmah – gotovinom ili preko računa (kartice nisu opcija plaćanja za avio karte)

II deo se plaća čekom sa datumom naplate za 30 dana

III deo se plaća čekom sa datumom naplate za 60 dana

IV deo se plaća čekom sa datumom naplate za 90 dana !!! NOVO !!!

Moguća je i drugačija raspodela iznosa po ratama, ali ukoliko se radi o ranijoj naplati od strane agencije uz poštovanje ovih minimalnih iznosa od 25% po rati.

  • Virmanske uplate 

Nalog za prenos možete popuniti i uplatiti u svakom trenutku ukoliko znate iznos zaduženja. Sve uplate na dan rezervacije, radnim danima od ponedeljka do petka koje obavite do 14h će biti proknjižene do 16h istog dana i dobićete odmah Vaša putna dokumenta. Ukoliko uplata ne bude proknjižena bićete zamoljeni da platite na drugi način ukoliko izdavanje putnog dokumenta ne može da se odloži za sledeći dan i sačeka prijem uplate.

Nalog-za-prenos

  • Nalog za uplatu gotovinom na šalterima Pošta i banaka u Srbiji

Nalog za uplatu možete realizovati u Banci ili Pošti i poslati nam skeniranu uplatnicu kao dokaz da bismo Vam odmah dostavili putna dokumenta.

Koristite nalog za uplatu u periodu kada platni promet ne radi. Uplatnicu možete dostaviti mejlom kao fotografiju sa mobilnog telefona.

Avio karte

  • Kreditne kartice

Vrste kartica: Visa, Master i American Express – uskoliko ih prihvataju avio kompanije kojima putujete (više informacija u agenciji)

Maestro i Dina kartice primamo samo za avio karte vrednosti prosečno po karti do 30.000 RSD. (samo u agenciji na pos terminalu)

Svako plaćanje karticama se proverava u centralnom bankarskom sistemu i samo ukoliko dobijemo autorizaciju novac se povlači sa Vašeg računa.

Sredstva se prvo rezervišu, pa ih posle nekog vremena banka povlači sa Vašeg računa, ali svakako od potvrde transakcije Vam više neće biti dostupna.

U slučaju odustajanja od kupovine imate pravo da otkažete ugovor o kupovini, a samo u slučaju opravdanog odustanka po kriterijumima avio kompanija možete očekivati povraćaj kompletno uplaćenog iznosa.

Povraćaj sredstava se vrši istim putem kao što je izvršena naplata, na karticu kupca.

Jumbo Travel garantuje povraćaj iznosa koji se po pravilima avio kompanija vraća kupcu. U slučaju povraćaja celokupnog iznosa, agencija vraća i iznos pružene usluge.

U slučaju delimičnog povraćaja, iznos naplaćene i pružene usluge se ne vraća.

Jumbo Travel d.o.o. vrši predugovorno obaveštavanje kupaca na način da kupcima prikazuje sve specifikacije i karakteristike proizvoda i usluga, kao i da prikazuje specifikaciju celokupne kupovine neposredno pre odlaska na stranicu za plaćanje.

Hotelski smeštaj, vozne karte, osiguranje, rent-a-car, transferi, najam vozila

Nacin i dinamika plaćanja se razlikuju ukoliko su vrši kupovina usluga bez popusta ili sa popustima(npr.First minute aranžmani, Periodi specijalnih popusta, Last Minute aranžmani i sl.)

Kupovina usluga bez popusta :

Prilikom rezervacije se uplaćuje 30 % od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 25 dana pre početka usluge. Akontacija se plaća odmah, gotovinski, platnim karticama, čekovima (ne na odloženo) ili virmanski. Ostatak se plaća najkasnije 25 dana pre početka usluge i to gotovinski, čekovima na odloženo, platnim karticama ili virmanski.

Kupovina usluga sa popustom :

Tokom promotivnog perioda prodaje plaćanje se vrši u celosti prilikom rezervacije odnosno najkasnije do datuma navedenog u cenovniku za svaki hotel posebno. Moguće je odloženo plaćanje s tim da se čekovi deponuju odmah, odnosno ukoliko se plaćanje vrši karticama na odloženo, plaćanje se vrši odmah.

Odloženo plaćanje je moguće na 6 mesečnih rata i to:

Čekovima gradjana

Karticama Komercijalne banke ili Banke Intesa koje dozvoljavaju odloženo plaćanje bez kamate.

Kartice koje prihvatamo za plaćanje odmah ili plaćanje na rate su: Visa, Master, Maestro i Dina

 

Poslovnice u kojima možete izvršiti uplatu su:

Jumbo Brankova – Brankova 28

Jumbo Slavija – Beograd, Beogradska 33

Jumbo Arena – N.Beograd, Antifašističke Borbe 14