Jumbo Travel – reč urednika

2023. godine smo najviše radili na jačanju tima uvođenjem novih ljudi u naš tim. Kao i do sada, radili smo na školovanju novih kadrova ali smo u timu dobili i iskusne kadrove željne rada sa klijentima, pune pozitivne energije i volje. Dobili smo puno novih zadataka poput e-faktura i CIS programa za izdavanje garancija putovanja koje smo uspešno savladali uz pomoć našeg IT odeljenja. Cilj je bio sam jedan – napraviti rešenja koja neće otežati posao prodaji i svim drugim odeljenjima već će osloboditi agenta da može da i dalje radi svoj posao i da može da se još bolje posveti klijentima.

2022. godina je pokazala koliko je bilo važno što smo tokom korone zadržali ceo tim profesionalaca. Dok je industrija patila zbog prelaska zaposlenih u druge branše usled gubitka posla mi smo dalje radili na optimizaciji usluga koje pružamo. Na kraju godine smo dostigli 90% prometa iz rekordne 2019.godine i to je bio znak da sa takvim pristupom poslu uživamo poverenje klijenata.

2021. je bila godina reorganizacije i optimizacije usluga koje pružamo i procesa rada. Prva godina posle korone koja nas je naučila da se bez mnogih stvari može, ali da se bez kvalitetnog i pouzdanog kadra ne može. Uložili smo veliki trud i promenili smo mnogo toga na bolje. Tokom godine smo na naš sajt priključili najnoviju generaciju pretraživača za avio karte, hotelski smeštaj i transfere. Povezali smo različite baze podataka tako da smo prikazali cene sa 3 izvora: GDS, NDC i Low cost i time ponudili mnogo više ponuda nego do sada.

2020. nas nije iznenadila već smo spremno dočekali najveće izazove do sada. Katastrofa svetskih razmera izazvana korona virusom nas je samo podstakla na razmišljanje. Nismo samo čekali već smo svakodnevno radili na tome da stvorimo uslove za rad i održimo Jumbo tim od trideset zaposlenih na okupu. Sada, na isteku godine mogu da kažem da smo uspeli u tome i da smo pokazali našim klijentima, dobavljačima i saradnicima koliko nam je stalo do posla koji radimo i volimo.

U 2020. smo izvršili najviše refundacija do sada, a čak i najteži slučajevi su rešeni u korist putnika. Iako nam je Uredba zakona o turizmu omogućila da novac vraćamo tek od januara 2022. mi smo svim klijentima novac vratili ukoliko smo ga dobili od naših partnera i dobavljača – avio kompanija i hotela.

Zamenili smo veliki broj avio karata za druge datume i omogućili svima gde god je to bilo moguće da otputuju ili da se vrate u zemlju.

Sve vreme smo bili dostupni našim klijentima, odgovarali smo na svaki poziv, na svaku sms, email, viber, whatsapp, instagram, facebook poruku.

01.juna 2020, čim smo mogli, otvorili smo vrata naših poslovnica i pored puno nepoznanica o virusu izložili smo se riziku radi očuvanja posla i struke.

Krajem godine smo pustili u rad novi sajt na staroj adresi www.jumbo.rs koji svakoga dana obogaćujemo novim sadržajima, funcijama i servisnim informacijama.

2019.  smo napravili velike korake jasno definišući segmente naše ponude:
JUMBO PALM – tropske destinacije

JUMBO SUMMER – letnje destinacije

JUMBO SNOW – zimske, ski destinacije

JUMBO WELLNESS – banjski turizam

JUMBO CITY – gradska putovanja

JUMBO RAIL – vozne karte DB i drugih prevo

JUMBO TRANSFER – aerodromski transferi u zemlji i inostranstvu

JUMBO DRIVE – najam Jumbo vozila sa vozačem


JUMBO CRUISE – krstarenja

JUMBO AIR – avio karte i sve u vezi avionskog saobraćaja

JUMBO BUSINESS – organizacija poslovnih putovanja i podrška korporacijama

 

2018. smo puno toga uradili na unapređenju rada našeg sistema, a najviše na uvođenju procedura u radu. Na taj način smo definisali standarde i otvorili vrata svim klijentima kojima je stalo pre svega do kvalitetne usluge.

2017. smo od AirSerbia dobili titulu Preffered Agent kao krunu izuzetne saradnje koju smo ostvarili u poslovanju sa našom avio kompanijom. Te godine smo otvorili novi sajt za pretragu i kupovinu avio karata www.jumboaviokarte.rs

2016. godine smo dobili priznanje za bezbedno online prodajno mesto – eTrustmark koje se dodeljuje pod pokroviteljstvom Evropske unije i Ministarstva za privredu republike Srbije.

2015. smo intezivirali prodaju putnih zdravstvenih osiguranja jer smo uvideli koliko je važno da putnici budu osigurani u inostranstvu i na taj način se u slučaju bolesti ne izlažu ogromnim troškovima lečenja.

2014. smo dobili licencu velike svetske železničke kompanije, DB Deutsche Bahn tako da smo postali jedina agencija u Srbiji koja se bavi direktnom prodajom železničkih karata za sve vozove u Evropi.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa rezervacionim sistemom Amadeus počeli smo primenu online tehnologija i bili smo među prvim agencijama koje su ponudile online  prodaju avio karata i hotelskog smeštaja u Srbiji. U saradnji sa Amadeusom i Bankom Intesa prva smo agencija u Srbiji koja  je 2012. ponudila plaćanje avio karata karticama u bezbednom 3D Secure okruženju.

Ideja o formiranju agencije Jumbo Travel je nastala 1999. godine na jednom putovanju. Reč Jumbo koju sam ugledao na jednoj zgradi mi je bila prva asocijacija na jednu knjigu koju sam često čitao dok sam bio dete. Sigurno znate priču o slončetu Dambo koje leti ?

A verovatno ne znate kako se zove njegova majka, koja ga je volela i sa njegovim klempavim ušima. Da vam kažem, to je gospođa Jumbo ( Džambo). 7 godina kasnije nastao je Plavi slon. Te 2006. izložio sam ideju jednom poznaniku i on je za veoma kratko vreme napravio logo i početni dizajn. Počeli smo sa radom i posle samo 3 meseca dobili smo IATA licencu sa kojom smo počeli samostalnu prodaju avio karata. Ubrzo zatim se pojavila potreba da u svoju ponudu uvrstimo hotelski smeštaj u celom Svetu. Doneli smo odluku da formiramo tim koji će se baviti tim poslovima i fokusirali smo se na velike dobavljače hotelskog smeštaja pretežno iz Engleske, Nemačke, Amerike i Izraela.
Posle dve godine ukazala se potreba za formiranjem voznog parka za prevoz putnika po sistemu najma vozila sa vozačem tako da smo formirali još jedan tim koji se isklučivo bavi prevozom. Prva smo agencija u Beogradu koja je svojim putnicima ponudila prevoz sa kućne adrese na aerodrom Beograd, i ta usluga je potpuno besplatna za putnike koji rezervišu aranžmane iz Jumbo Palm i Jumbo Summer ponude.

 

 

O nama najviše govori slogan koji je nastao na jednoj plaži 2010. godine – verujte plavom slonu, jer je vaše poverenje za nas najvažnije.
Igor Vranješević, Jumbo Travel

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama