Vozne karte

vozne karte

Turistička agencija Jumbo travel sarađuje sa nemačkom železničkom kompanijom Deutsche Bahn i omogućuje prodaju voznih karata na vozovima  različitih kategorija, kako na teritoriji Nemačke, tako i u drugim evropskim zemljama.

Deutsche Bahn (DB) je nemačka železnička kompanija nastala 1994. godine. Danas predstavlja jednu od vodećih svetskih puničkih i logističkih kompanija i posluje u oko 130 zemalja sveta.
Vozovi kompanije DB obavljaju saobraćaj na oko 5700 stanica, na ukupno 64.000 km železničke pruge, 27.000 železničkih mostova i 800 tunela.
DB je drugi najveći operator po broju prevezenih putnika, što se ogleda kroz prodate vozne karte kako na godišnjem tako i na dnevnom nivou. Godišnje, usluge kompanije Deuche Bahn koristi oko 2 miliona ljudi, a dnevna cifra se kreće oko 27.000 putnika, što se Nemačke tiče. Zanimljiv je podatak da kompanija DB predstavlja petog najvećeg potrošača električne energije u zemlji.
Deutsche Bahn zajedno sa železnicama okolnih zemalja omogućuje povezivanje nemačkih gradova na direktnim linijama, sa oko 80 gradova Evrope. Dnevno se preveze oko 40.000 putnika na oko 250 vozova iz Nemačke.
DB putnici
Vozne karte se mogu kupiti  kako za saobraćaj unutar Nemačke tako i za brojne druge evropske zemlje, na vozovima koji su upola sporiji od aviona i duplo brži od automobila, a obezbeđuju maksimalnu udobnost prevoza.
InterCity Express – ICE (nemački brzi vozovi)
Prvi ICE voz je krenuo u promet 1991. godine, a danas postoji četiri generacije vozova u zavisnoti od izgleda i brzine koju postižu. Najnoviju generacju predstavljaju vozovi koji doztižu brzinu od 330 km/h.
ICE vozovi povezuju najvažnije gradove unutar Nemačke, i tako se od Frankfurta do Kelna i Štutgarta može stići za malo više od 1h, do Minhena za 3 h, a do Hamburga i Berlina za manje od 4 h.
Internacionalni brzi vozovi (ICE u saradnji sa francuskim brzim vozovima TGV) povezuju
Nemačku sa Francuskom (Frankfurt – Pariz, 4 puta dnevno, Štutgart – Pariz 4 puta dnevno, Frankfurt – Marsej, 1 put dnevno i Minhen – Pariz 1 put dnevno)
Nemačku sa Holandijom (Frankfurt – Amsterdam, Keln – Amsterdam)
Nemačku sa Belgijom (Frankfurt – Brisel, za manje od 3 h)
DB voz
Vozne karte za RailJet (Austrijske brze železnice) – Povezuju Minhen i Cirih sa Salcburgom, Bečom i Budimpeštom 5 puta dnevno.
Vozne karte za Eurostar – Povezuje Pariz i Brisel sa Londonom za 2,5 h i prolazi kroz tunel ispod kanala La Manš
Vozne karte za brze vozove u Italiji (EurostarItaly), Španiji (AVE), Skandinaviji (X 2000)
Vozne karte za noćne vozove (City Night Line) koji saobraćaju u okviru Nemačke i od Nemačke do drugih zemalja, u tri različite kategorije:

  • kupei sa šest sedišta
  • kušet kola – 4 ili 6 kreveta
  • spavaća kola – 1, 2 ili 3 kreveta, standard ili deluxe (sa tušem i WC-om), praktično predstavljaju pokretne hotele pogodne za poslovne ljude. Pored pomenutih, mogu se kupiti i vozne karte za regionalne i lokalne vozove u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama koji omogućuju povezivanje većih centara sa manjim železničkim stanicama.

 

Vozne karte za celu Evropu potražite ovde

Poštovani posetioci i naši dragi putnici,
na ovom mestu nam možete postaviti konkretno pitanje na koje će naši agenti ubrzo dati odgovor. Pitajte nas slobodno sve što Vas zanima u vezi voznih karata.
[contact-form-7 id=”28777″ title=”Vozne karte”]

.

 

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama