Cene po osobi već od 72

Avio karte - Beograd - Ženeva

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Ženeva drugi je po veličini grad u Švajcarskoj (posle Ciriha), a najveći grad Romandije (dela Švajcarske u kome se govori francuski jezik). Ženeva je i glavni grad i najveće mesto istoimenog kantona Ženeva. I pored svoje ne baš izrazite veličine Ženeva se smatra jednim od globalnih gradova, uglavnom zbog prisustva brojnih međunarodnih organizacija, uključujući evropsko sedište Ujedinjenih nacija.

Ženeva poseduje dobro očuvano staro gradsko jezgro sa brojnim crkvama, palatama, trgovima, fontanama, spomenicima. Pored toga grad ima i brojne velepene ustanove međunarodnih organizacija, brojne parkove, aleje, dugačak kej duž jezera. Od toga se mogu izdvojiti: Katedrala svetog Petra, iz 12. veka, gde je započet kalvinizam u švajcarskim zemljama, Palata nacija, nekadašnje sedište Lige naroda, izgrađena 30-ih prošlog veka, Zid reformacije, spomenik u čast protestantizmu, Vodosko, Park Lagranž, veliki park duž Lemanskog jezera, Prirodnjački muzej, Kompleks sajma u Ženevi.

Beograd je od Ženeve vazdušnom linijom udaljen 1125km.

Od 01.03.2021. avio kompanija Air Serbia je uvela direktan let na relaciji Beograd- Ženeva, okvirno vreme leta je dva sata i pet minuta.

Takođe, niskobudžetna avio kompanija Easy Jet nudi direktne letove iz Beograda do Ženeve dva puta nedeljno.

O aerodromu ✈

Međunarodni aerodrom Konitrin Ženeva (Geneva Airport – Cointrin) je udaljen svega 4km severozapadno od centra grada. Aerodrom se nalazi u potpunosti na teritoriji Švajcarske, međutim njegov severni granični pravac teče duž granice Švajcarske i Francuske, a do aerodroma se može doći iz obe zemlje.

Služi kao čvorište za Swiss Airlines i EasyJet. Odlikuje se mrežom letova uglavnom za evropske metropole i zabavne destinacije, kao i neke dugolinijske linije do Severne Amerike, Kine i Blistog Istoka.

Aerodrom raspolaže sa tri salona:

●Air France – KLM Lounge – Nalazi se na prvom spratu glavnog terminala, Francuski Sektor nakon pasoške kontrole. Dostupan je samo za putnike koji imaju odlazne letove iz Francuskog Sektora. Radno vreme je od 05:30 do 20:30h.

●Dnata Skyview Lounge – Smešten je na glavnom terminalu. Otvoren je svakog dana od 06:00 do 20:30h.

●Horizon Lounge- Nalazi se na glavnom terminalu, u desnom delu Tranzitnog dela. Radno vreme je od 06:00 do 21:30h svakog dana. Postoji i mogućnost rezervacije mesta unapred putem interneta. Maksimalno vreme boravka je 3h.

Transfer sa aerodroma

●Voz – putnici koji dolaze na aerodrom u Ženevi imaju pravo na besplatno korišćenje javnog prevoza u Kantonu Ženeva do 80 minuta. Besplatne Unireso karte se mogu dobiti na mašini koja se nalazi u prostoru za prikupljanje prtljaga u Dolascima. Alternativno, Swiss pass nudi neograničeno putovanje preko Swiss Travel System mreže za 4, 8, 15 ili 22 dana uzastopno ili za celi mesec. Železnička stanica se nalazi nasuprot ulaza u aerodrom. Vreme putovanja do centra grada je oko 6 minuta.
●Autobus – autobuske linije 5, 10, 23, 28 i Y saobraćaju na liniji koja pokriva i okolna mesta Ženeve. Za putnika je lakše i brže putovati vozom do centra grada.
●Shuttle – besplatne usluge shuttle prevoza putnici mogu koristiti do određenih hotela u Ženevi.
●Taxi – vozila više kompanija se nalaze ispred dela za dolaske.
●Rent-a car – sedišta više kompanija za iznajmljivanje automobila se nalaze u zgradi terminala. Postoji i mogućnost rezervacije vozila unapred na sajtu aerodroma.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama