Cene po osobi već od 189

Avio karte - Beograd - Milano

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Milano je drugi najnaseljeniji grad u Italiji i glavni grad Lombardije. Procenjuje se da Milano ima oko 1,3 miliona stanovnika, a da sa okolnim oblastima zajedno ima preko 5 miliona stanovnika.

Danas je Milano jedan od svetskih centara mode pored Pariza i Njujorka.Milano ima mnoštvo umetničkih, kulturoloških i arhitektonskih bogatstava u ponudi. Jedna od najpoznatijih atrakcija je Il Duomo (Katedrala), koja je jedna od najvećih i najveličanstvenijih katedrala na svetu. Njena izgradnja je započela u 14. veku, a dovršena je tek početkom 19. veka za vreme Napoleona. Njeni vitražni prozori su najveći na svetu.

Druga najpopularnija crkva u Milanu jeste gotička renesansna crkva Santa Marija dela Gracije iz 15. veka.U njoj se nalazi najčuvenije delo Leonarda da Vinčija – Poslednja večera. Veoma popularan među turistima je i prolaz od trga Duomo do trga Skala, poznatiji kao galerija Vitorija Emanuela II. Kada je sagrađen krajem 19. veka bio je najveći šoping prolaz u Evropi sa kupolom visokom 48 metara, a danas predstavlja klasičan primer moderne arhitekture Italije.

Obavezno posetite zamak Sforcesko kojim su upravljale porodice Sforca i Viskonti.U zamku se nalazi i niz muzeja u kojima se nalazi i poslednje remek-delo Mikelanđela Buonarotija.Ako volite muzeje, pored zamka Sforcesko treba da posetite i Poldi-Pecoli muzej u kom se nalaze slike Botičelija, Mantenje, Gvardija i mnogih drugih. U tom muzeju se nalazi i zbirka tekstilnih tapiserija i persijskih tepiha.Ne zaboravite da posetite Nacionalni muzej nauke i tehnologije Leonarda da Vinčija, a u kom se nalaze Leonardovi izumi, ali i izumi Galileja, Njutna i Volte. Milano takođe poseduje i Muzej arheologije.

O aerodromu ✈

Međunarodni aerodrom Malpensa je najveći aerodrom italijanske pokrajine Lombardije. Smešten je 40 km severozapadno od Milana.

Na aerodromu se nalaze tri salona:

●Casa Alitalia piazza san babila – smešten u delu za ukrcavanje za ekstra šengenske letove. Otvoren je ponedeljkom, utorkom, sredom, petkom i subotom od 06:30h do 18h, a četvrtkom i subotom od 06:30 do 20:30h. Pristup salonu je dozvoljen samo putnicima u tranzitnoj zoni i onima koji imaju odlazni let.
●VIP business lounge SEA klub – na terminalu 1 se nalaze tri VIP salona (Pergolesi, Monteverdi i Montale).
●Club sea respighi vip business lounge – nalazi se na terminalu 1. Otvoren je od 06h do 21:30h svakog dana. Boravak u salonu je ograničen na dva sata.

Transfer sa aerodroma

●Malpensa Bus Express –autobus saobraća do glavne autobuske stanice u Milanu. Vreme putovanja je oko sat vremena.Polazi na svakih 20 minuta.
●Malpensa Express – linija koja povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom. Voz saobraća na svakih pola sata.
●Taksi – najbrži i najpraktičniji transport sa aerodorma.Putovanje traje oko 45 minuta. Taxi vozila se nalaze ispred svakog terminala.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama