Cene po osobi već od 48

Avio karte - Beograd - Nica

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Nica je lučki grad smešten nedaleko od Italijanske granice,između Kana i Monaka.Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi.Do Nice možete doći brodom, avionom, vozom, tramvajem ili automobilom.

Prvo što treba da vidite kada posetite ovaj divan grad na francuskoj rivijeri jeste Zaliv anđela, ali i Promenadu Engleza koja se tamo nalazi.U ulici paralelnoj sa Promenadom Engleza mogu se naći brojni restorani specijalizovane kuhinje, među kojima su francuska, italijanska, španska, japanska, kineska i vijetnamska. Takođe ima i puno kafića, pekara, poslastičarnica, butika i suvenirnica.Nakon karnevala u Riu, Nica je svake godine od 14. februara do 4. marta domaćin drugog najvećeg karnevala na svetu.Na 10 kilometara od Nice nalazi se mirisno selo Eze poznato po fabrici parfema.Nica je puna i raznih muzeja i galerija. Takođe, ne zaboravite da posetite Zamak Nice, botaničku baštu i stari grad. Stari grad je zapravo lavirint ulica i aleja u kom ima puno zanimljivih kuća i butika, a tamo se nalazi i pijaca Kurs Saleja.

Obavezno posetite Srpsku ulicu, obiđite stari grad, popnite se na brdo iznad grada kako biste posetili autentičnu crkvu i uživali u fascinantnom pogledu na ceo zaliv.Srpsku ulicu su hteli da promene u drugi naziv pa su 1993. godine glasali referendumom. Narod ovog grada nije dozvolio da se pogazi prijateljstvo između dve zemlje.

Kan je svetski poznata destinacija najviše zahvaljujući prestižnom filmskom festivalu koji se odigrava svake godine u maju mesecu.

Kneževina Monako je nezavisni grad-država.Kao deo francuske rivijere poznat je po svojim simbolima poput Formule 1, velikih kazina, skupih butika i luksuznih jahti.Ova trka, koja se održava upravo na glavim ulicama grada, predstavlja jednu od najprestižnijih u svetu automobilizma.

U bilo koje doba godine da posetite Azurnu obalu, nećet se pokajati.

Beograd je od Nice vazdušnim putem udaljen 1055 km.

O aerodromu ✈

Aerodrom Azurna Obala (Nice Côte d’Azur Airport) je francuski međunarodni aerodrom, koji se nalazi 6km zapadno od Nice.Ovaj aerodrom je na trećem mestu po prometnosti u Francuskoj. Opslužuje i jugoistok Francuske kao i Kneževinu Monako. Aerodrom poseduje dve piste i dva terminala, sa kojih svakodnevno poleće i sleće preko 50 avio prevoznika.

Aerodrom raspolaže sa četiri salona:

●Canopy Lounge – Nalazi se u sklopu Terminala 1, B zona za letove izvan Šengen zone.Radi svakog dana od 05:45h.
●Infinity Lounge – Ovaj salon je samo dostupan putnicima koji imaju odlazne letove sa Terminala 2 do zemalja unutar Šengen zone. Nalazi se na drugom spratu Terminala 2.
●Levity Lounge – Dostupan je putnicima koji imaju odlazne letove sa Terminala 2 ka Belgiji, Holandiji, Grčkoj i zemljama koje nisu u Šengen zoni.
●Library Lounge – koje se naziva i salon bibiloteka. Pored toga što putnici mogu uživati u velikom izboru literature, u ponudi imaju i novine, televiziju, internet, itd. Predviđen je za putnike koji imaju odlazne letove sa Terminala 1 to zemalja Šengen zone.

Transfer sa aerodroma

Od centra Nice do aerodroma je svega 7km, tako da bilo kojim vidom prevoza se brzo stiže.

●Autobus – Dostupan je aerodromski ekspres autobus. Karte se mogu kupiti na aerodromu kao i u samom autobusu.
●Taxi – vozila se nalaze ispred aerodroma i potrebno je nekih 20min da se stigne do centra.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama