Cene po osobi već od 89
Paris Arc de Triomphe du Carrousel putovanja

Avio karte - Beograd - Pariz

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Nalazi se u centru pariskog basena, na reci Seni.Kao globalni centar mode, umetnosti, gastronomije i kulture zasluženo privlači ogroman broj turista svake godine.Ova čuvena prestonica Francuske je svetska metropola sa više od 2 miliona stanovnika i na listi je želja mnogih svetskih putnika koji još uvek nisu imali priliku da posete ovaj veličanstveni grad..Široki bulevari,veličanstveni trgovi, mnogobrojni kulturno istorijski spomenici i živopisni kvartovi su pod zaštitom UNESCO-a. Notr Dam, najposećeniji muzej na svetu Luvr, Ajfelov toranj, kvart Opere, Jeliseljska polja, Trijumfalna kapija, dvorac Versaj… samo su neki od svedoka bogate istorije ovog grada koji se moraju doživeti barem jednom u životu!

Ukoliko niste ljubitelj dugih i napornih vožnji, put do Pariza avionom je uvek najbolje, najbrže i najsigurnije rešenje. Na našem sajtu za pretragu avio karata možete pronaći jeftine avio karte u određenim periodima ka vašim omiljenim destinacijama.

Beograd je sa Parizom vazdušnom linijom odlično povezan. Svakodnevno direktne letove obavljaju avio kompanije Air France i Air Serbia. Let traje oko 2 sata i 35 minuta.

O aerodromu ✈

Aerodrom Šarl de Gol (CDG) je najvažniji aerodrom u Francuskoj i nalazi se 23 km severo-istočno od Pariza. Nazvan je u čast Šarla de Gola, generala i predsednika Francuske. Na aerodromu se nalazi veliki broj barova, restorana i prodavnica. Glavno je čvorište avio kompanije Air France i veoma važno čvorište ostalih avio kompanija kao što su Easy Jet i Vueling.

Aerodrom ima tri terminala. Drugi terminal je izgrađen za potrebe kompanije Air France, ali danas prima i letove drugih kompanija. Treći terminal opslužuje čarter linije. Sa preko 70 miliona putnika godišnje drugi je aerodrom po veličini u Evropi, posle londonskog Hitroua.

Lounge saloni na aerodromu Šarl de Gol

●Star Alliance, Lufthansa, Icare, Sheltair, Air France – nalaze se u okviru Terminala 1, 2D (Icare), 2E (Sheltair), 2F i 2G (Air France).
●Air Canada Maple Leaf, Cathay Pacific Airways – nalazi se na terminalu 2A.
●Salon Paris; American Airlines Admirals Club – nalazi se na terminalu 2C.

Transfer sa aerodroma

●Voz- RER voz je povezan sa metro stanicama. Vožnja traje nekih 40-ak minuta.Polazi na svakih 10 do 20 minuta sa terminala 1, 2 i 3. Ukoliko želite da dođete direktno do Diznilenda, koristite voz SNCF koji polazi sa terminala 2C-2D i 2E-2F. Vožnja traje desetak minuta.
●Autobus- više različitih linija sa terminala 1, 2 i 3 polaze na svakih 20-ak minuta. Vožnja traje 70-ak minuta.Postoji u brza Le Bus Direct linija. Polazi sa terminala 1 i 2 na svakih sat vremena.
●Taksi – vozila se nalaze ispred aerodroma.

Orli je međunarodni aerodrom u Francuskoj, udaljen oko 13km od Pariza. Služi kao alternativa za letove Air France-a na lokalnim i međunarodnim linijama,kao i baza za avio kompaniju Transavia. Sastoji se od 4 terminala.

Aerodrom raspolaže sa dva salona:

●Icare lounge – Terminal 4, kontrolna oblast, područje za međunarodna poletanja (van Šengena), 1. sprat, sala A.
●Premium Traveller Lounge – Terminal 1, kontrolna oblast, šengenska zona, prizemlje, sala 1.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – frekventni RATP autobusi saobraćaju do različitih delova grada ,vreme putovanja je oko 60 ​​minuta.
●Šatl – autobusi direktno povezuju aerodrom sa centrom grada, vreme putovanja je oko 30 minuta. Aerodromskim šatlom Val d’Europe (VEA) možete doći do Disneyland zabavnog parka, vreme putovanja je oko 45 minuta.
●Tramvaj – T7 saobraća između aerodroma i metro stanice. Putovanje traje oko 35 minuta.
●Taxi – Postoji više taksi udruženja,vreme putovanja do grada varira u zavisnosti od destinacije i gustine saobraćaja.

Bove je međunarodni aerodrom u blizini istoimenog grada, u opštini Tile u Francuskoj. To je deseti najprometniji aerodrom u Francuskoj, a najviše ga koriste čarter i niskobudžetne avio kompanije. Nalazi se na 85 kilometara od Pariza.

Transfer sa aerodroma:

●Autobus – Gradski autobus Corolis (broj 6) vodi putnike direktno do centra grada.
●Šatl – Paris-Beauvais – vreme vožnje je oko 1 sat i 15 min,najbrža je i najekonomičnija opcija od aerodroma do centra prestonice. Saobraća non-stop do parkirališta Pershing koji se nalazi kod luke Maillot u Parizu, vrlo blizu stanice RER (linija C) i metro stanice (linija 1).
●Voz – Sa stanice Beauvais SNCF regionalnim brzim vozom (TER) možete doći do stanice Gare du Nord u Parizu.Sa železničke stanice Beauvais SNCF možete putovati i u: Amien, Ruen, Lil, Le Trepor, Kril.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama