Cene po osobi već od 69
Barselona, šetalište, putovanja, Španija

Avio karte - Beograd - Barselona

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Barselona je glavni grad autonomne zajednice Katalonije i istoimene pokrajine Barselona na severoistoku Španije.Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji. Sama Barselona broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika.
Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište.

Glavne atrakcije u Barseloni

Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.
Bazilika Sagrada Familija je jedna od najnekonvecionalnijih crkava u Evropi, ali i najposećenija atrakcija u Barseloni. Ona se nalazi u severnom delu grada gde dominira sa svojih 18 uvrnutih tornjeva.
Barselona poseduje i srednjevekovnu četvrt pod nazivom Bari Gotik (Gotska četvrt) koja već vekovima predstavlja spiritualni i sekularni centar grada. U njoj se još uvek mogu naći ostaci rimskih naselja, ali su prisutne i građevine iz srednjeg veka.
Ulice četvrti su neverovatno slikovite i pune ljudi i dece koja se igraju uz zvuke španske gitare. Obavezno posetite Pikasov muzej i gradski trg Plasa del Rej koji se nalaze u ovoj četvrti.
Srce društvenog života Barselone jeste La Rambla, široka avenija koja deli stari grad na dva dela. Ona se prostire od trga Plasa de Katalunja, pa sve do luke.U centru avenije se nalazi čuvena Fontana Tri Milosti sa kandelabrom koji je dizajnirao Antonio Gaudi.
Da je Gaudi imao velikog uticaja na arhitekturu Barselone pokazuje i Park Gjel, poznat i kao Gaudijev nadrealni park. Ovaj park se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, isto kao i građevina Kasa Mila.
Naravno, ovo su samo neke od najpoznatijih atrakcija Barselone, a vredi obići i brojne muzeje u gradu od kojih je možda najinteresantniji Muzej Zoologije.

Barselona je vazdušnom linijom od Beograda udaljena 1528km.

O aerodromu ✈

Barselona El Prat je međunarodni aerodrom.Nalazi se u istoimenom gradu El Prat i udaljen je svega 12km od centra Barselone.
Drugi je po veličini i prometu u Španiji, a sedmi u Evropi. Veći deo saobraćaja na aerodromu je domaći i evropski, u kojem avio kompanija Vueling Airlines ima operativnu bazu, kao što je i glavno čvorište avio kompanije Rayan Air.
Aerodrom raspolaže sa četiri salona od kojih se tri nalaze na terminalu 1 a to su : Pau Casals VIP Lounge rezervisan je samo za Šengenske letove, Miró VIP Lounge rezervisan za van Šengenske letove, Colomer VIP Lounge rezervisan za transferne letove. Ovi saloni su otvoreni između 05:00 do 23h i putnicima su na raspolaganju TV, WI FI, sale za konferencije, alkoholna i bezalkoholna pića,tuš kabine, deo za odlaganje ličnih stvari i prtljaga..
Jedino se Canudas VIP Lounge nalazi na terminalu 2 i otvoren je u terminu od 06h do 23h.

Transfer od aerodroma do grada

●Taksi vozila-  koja su na raspolaganju 24h i vožnja ka gradu traje između 20-40 min.
●Metro –  saobraća linija L9 SUD koja od aerodroma do grada u proseku stiže za oko 30 minuta. Polasci su na svakih 4-7 minuta.
●Voz – saobraća linija R2 Nord koja vozi direktno do glavne železničke stanice, na svakih 30 min, bez usputnih stajališta.
●Autobus – postoje dve ekspresne linije aerobus A1 i A2, koje saobraćaju od aerodroma do centra grada u periodu od 05h do 00.30h na svakih 10 minuta i od centra grada do aerodroma saobraćaju u periodu od 05.35h do 01.05h na svakih 10 minuta.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama