Cene po osobi već od 58

Avio karte - Beograd - Rim

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Rim je glavni grad italije i regije Lacio, takođe najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,8 miliona stanovnika.Rim je osnovan 753. godine PNE, a osnovao ga je Romul za koga se predpostavlja da je imao brata blizanca. Braća su bila napuštena u delu gde kasnije nastaje Rim. Pronašla ih je vučica koja ih je odgajila, ali kada su porasli Romul je ubio svog brata Rema i tako postao prvi vladar Rima.

Rim je jedna od popularnijih turističkih destinacija. Prestonicu Italije godišnje u proseku poseti oko 10 miliona turista.

Zanimljivosti koje ne smete zaobići u toku boravka u Rimu su: Bazilika Svetog Petra u Vatikanu, Trastevere (grad u gradu),fontana di Trevi, trg Navona, vrt pomorandzi,španske stepenice,park Borgeze,državni muzeji i još dosta toga.

O aerodromu ✈

Leonardo da Vinči Fiumićino (Leonardo da Vinci – Fiumicino Airport) je najveći i najprometniji međunarodni aerodrom u Italiji. Nalazi se u gradiću Fiumićino, 35km jugozapadno od Rima, glavnog grada Italije. Glavno je čvorište avio kompanije Alitalia i niskobudžetnih kompanija kao što je RyanAir.

Aerodrom raspolaže sa četiri salona:

●Plaza Premium Salon – nalazi se u okviru aerodromske oblasti E za prijavu putnika. Dostupan je za sve putnike koji tek treba da otputuju ili su u tranzitu i presedaju na aerodromu Fiumićino. Otvoren je 24h, svakog dana u nedelji.
●Arrival Lounge & Air Rooms je inovativni salon sa dosta zanimljivih sadržaja. Salonu se može pristupiti pratnjom znakova, bilo dolaskom sa jednog od terminala ili direktno sa parkinga ABCD u okviru Terminala 3.
●Vip Lounge se nalazi u okviru aerodromske oblasti D za prijavu putnika u okviru Terminala 3. Dostupan je za sve putnike biznis klase i vlasnike frequent flyer kartica. Otvoren svakog dana od 05:30 do 20:30.
●Passenger Lounge – dostupan je za putnike na interkontinetalnim letovima u okviru aerodromske oblasti E, sa radnim vremenom svakog dana od 06:15 do 23:45.

Imigraciona i bezbedonosna kontrola na aerodromu Leonardo da Vinči – Fiumićino

Putnici koji putuju unutar zemalja Šengenske zone ne moraju prolaziti bezbednosnu kontrolu.Ukoliko putnici putuju od italijanske ili tačke polaska koja nije u okviru Šengenske zone do neke zemlje van Evrope ili zemje koja isto nije u okviru Šengena i obrnuto, moraju proći kroz pasošku kontrolu od strane granične policije.Bezbedonosna kontrola se isto tako primenjuje za putnike koji putuju iz destinacija koje nisu u okviru Šengenske zone do bilo koje druge.

Transfer sa aerodroma

Postoji više mogućnosti prevoza od aerodroma do centra grada:

●Autobus – Terravision autobusi saobraćaju od aerodroma do Rome Tranini železničke stanice u centru grada. Poklapaju se sa letovima devet avio kompanija. Vreme putovanja je 55 minuta. Postoje i autobusi koji saobraćaju svakih 40 minuta do Anagnmina Metro stanice. Od metro stanice do centra grada su polasci svakih 10 minuta. Takođe, postoji i opcija transporta do aerodroma Fiumicino svakih 45 minuta. Svakako postoji ograničen broj konekcija svakog dana.
●Voz – Leonardo Express vozovi polaze sa aerodroma svakih 15 do 20 minuta. Saobraćaju do Rome Termini stanice gde je vreme putovanja oko 15 minuta.
●Taxi – vozila se nalaze naspram dela za dolaske. Preporučuju se autorizovana taksi vozila. Potrebno je od 35 do 50 minuta do centra Rima, u zavisnosti od saobraćaja.
●Rent-a car – nekoliko operatera se nalazi na aerodromu. Kancelarije su im smeštene u blizini parkinga P8.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama