Cene po osobi već od 695

Avio karte - Beograd - Zanzibar

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Zanzibar je ostrvo koje pripada afričkoj državi Tanzanija i predstavlja pravi biser Indijskog okeana. Odlikuje ga bogat biljni i životinjski svet, ali i celokupna priroda ostrva na kojem se stanovništvo hrani ribom i voćem. Asfalta ima samo u glavnom gradu u kojem šetajući možete u vazduhu osetiti mirise vanile, cimeta i kakaa.

Netaknuta tropska priroda, rajske plaže nalik onima sa Maldiva, kao i posmatranje berbe kafe, bibera, šafrana i čilija, degustiranje kokosovih oraha, istraživanje ostrva i vodeni sportovi siguran su odgovor na pitanje zašto ovo ostrvo iz godine u godinu privlači sve veći broj turista iz svih krajeva sveta. Dobrodošli na Zanzibar!

Država Tanzanija
Površina 2,461 km²
Jezici koji se govore kiswahili, engleski
Valuta tanzanijski šiling
Vizni režim Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za Tanzaniju i obezbeđuje se na granici (trošak 50 USD po osobi).

O prirodnim lepotama Zanzibara ne treba mnogo trošiti reči. Preporučićemo vam odlazak u centralni deo ostrva gde je na 5 hiljada hektara smeštena šuma Džozani. To je nacionalni park u kojem možete videti najstarije vrste drveća koje su nekad krasile skoro celo ostrvo, više od 40 vrsta prica, nekoliko vrsta majmuna, među njima i vrlo retku vrstu “red kolobus”.

Svi oni koji vole noćni provod a planiraju putovanje na Zanzibar biće razočarani. Na Zanzibaru noćni život ne postoji. Ali svakako ne očajavajte, uživaćete u dnevnim obilascima ostrva koja vam mogu odneti toliko energije da ćete uveče poželeti samo miran san uz šum talasa obližnjih plaža.

Prema verovanjima Zanzibar su još pre 4 hiljade godina naselili Bantu crnci. Stoga i Zanzibar u prevodu znači “zemlja crnaca”. Burnu istoriju ostrva prate dolasci Arapa i pomorskih trgovaca iz Persije i Indije, kao i čuvenog moreplovca Vaska de Game kada počinje “mračni deo” bogate istorije ostrva.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama