Cene po osobi već od 243

Avio karte - Beograd - Viljnus

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Viljnus je glavni i najveći grad Litvanije. To je drugi po veličini grad u Baltičkim zemljama. Viljnus ima oko 850 hiljada stanovnika.Nalazi se u zapadnom delu prostrane Istočnoevropske nizije.Grad je smešten na 112m nadmorske visine u dolini reke Neris.

Stari deo grada Viljnusa jedno je od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi i nalazi se na spisku svetske baštine UNESCO-a.

Glavne atrakcije grada su stari grad,vrata Aushrosa,gradska većnica,ulica Piles,predsednička palata,palata velikih knezova Litve,Katedrala Svetog Stanislava,crkva Svete Ane,crkva Bernardina, crkva Svetog Ivana,kula Gediminas,palata Radziwill,nacionalni muzej Litve..

Viljnus je romantični grad s mnogo zanimljivih arhitektonskih struktura koje želite ponovno videti. Savetujemo vam da posetite glavni grad Litvanije u hladnom snežnom razdoblju, budući da je zimi pogled na Viljnus najatraktivniji.

O aerodromu ✈

Viljnus (Vilnius International Airport) je međunarodni aerodrom, koji opslužuje istoimeni glavni grad Litvanije, od koga je udaljen 6.5km. Najveći je i najprometniji aerodrom u zemlji. Poseduje jedan veliki terminal i jednu pistu.

Aerodrom raspolaže samo jednim salonom:
●Business Lounge – kontrolna oblast, zona za polaske.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – autobusom do centra grada je potrebno nekih 20 minuta. Javni prevoz počinje sa radom oko 05:00 a završava oko ponoći.
●Voz – postoji poseban aerodromski voz koji prevozi do centra. Vozom je potrebno 7min da se stigne do centra grada. Karte se mogu kupiti online, u vozu ili na stanici.
●Taxi – taksi se može naći kod terminala za dolaske.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama