Cene po osobi već od 119
Varšava - centar grada, jutro

Avio karte - Beograd - Varšava

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Varšava je glavni grad Poljske i važan naučni, kulturni i politički centar.Bogata istorija i sama atmosfera grada, koja je spoj uticaja istoka i zapada, zaintrigiraće vas i očarati već prvog momenta. Grad pun kontrasta, u kojem istorijski spomenici i moderna arhitektura koegzistiraju na ulicama, gde su istorijske palate, zgrade i arhitektonski kompleksi, koji su bili uništeni tokom rata, sada tako rekonstruisani da je gotovo nemoguće razlikovati ih od originala, i gde su tipične urbane konstrukcije razdvojene širokim trgovima i velikim gradskim parkovima prepunim zelenila, takav grad, dakle, odaje utisak jedne harmonične i spokojne, ali i užurbane, poslovne i dobro organizovane metropole.

Varšava je mesto koje nudi mnoštvo atrakcija i zanimljivosti za turiste. Ako se u njoj ne zadržavate duže, ove atrakcije u Varšavi bi trebalo da izdvojite kao primarne za obilazak: stari grad (Staree Miasto), katedrala svetog ivana Krstitelja,Sigmund Stup,muzej Frederika Šopena,rezidencija Lazienski,palata kulture i nauke..Koju god znamenitost Varšave da obilazite, u bilo kom delu grada, nakon šetnje moći ćete da odmorite u nekom od parkova, jer oni čine gotovo četvrtinu Varšave. Jedan od poznatijih je park Vilanov.

Do Varšave iz Beograda možete direktno da letite kompanijama LOT Polish i Air Serbia.Let traje oko sat vremena i 35 minuta.

O aerodromu ✈

Frederik Šopen (Warsaw Frederic Chopin Airport) aerodrom u Varšavi je najveći u Poljskoj i godišnje opsluži oko 16 miliona putnika.

Aerodrom poseduje čak šest salona:
●VIP salon je kombinacija luksuza i besprekorne elegancije. Individualna prijava za let, pasoška kontrola, mogućnost najave dolaska u salon, poseban prilaz za putnike, označena parking mesta.
●Preludijum salon odlikuje moderan enterijer i udobnost.Maksimalan boravak u ovom salonu je tri sata, a radno vreme salona od 04h do 23h.
●Fantazija salon – Radno vreme salona je od 05h do 23h.
●Mazurek biznis salon nalazi se u non šengen zoni aerodroma. Dostupan za Star Aliance biznis putnike, Star Alliance putnike sa HON, SEN, FTL, Gold (miles and more status) i LOT putnike koji lete u premium ekonomskoj klasi uz doplatu.
●Polonjez biznis saloni namenjeni su putnicima LOT Polish Airlines kao i članicama Star Alliance programa.
●Bolero salon sa udobnim kaučima i fenomenalnim osvetljenjem. Maksimalan boravak u ovom salonu je tri sata, radno vreme salona je od 06h do 23h.

Transfer sa aerodroma

●Vozne linije – brza železnica je ekonomičan način putovanja sa aerodroma do glavnog grada Varšave sa dva prevoznika SKM – Fast Urban Railway i KLM – Masovian Railways. SKM obuhvata linije S2 i S3 koje saobraćaju do više predgrađa glavnog grada. Karte se mogu kupiti na aerodromu, na kioscima za izdavanje karata i u vozu.
●Autobuske linije – pet ZTM autobuskih linija saobraća od aerodroma do grada, u određenim terminima.
●Taksi usluge – taksi vozila se nalaze ispred područja za glavne dolaske na aerodromu.
●Rent-a-car – agencije koje iznajmljuju vozila se nalaze u zoni za dolaske Terminala 1.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama