Cene po osobi već od 119

Avio karte - Beograd - Tirana

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Tirana je glavni i najveći grad Albanije.Iako površinski zauzima isto koliko i Beograd, Tirana se uopšte ne čini velikom.

Srce Tirane je megalomanski Trg Skenderbeg (Sheshi Skenderbeu), koji podseća na sovjetske trgove koji imaju dominantnu čistinu, koju okružuju impozantne građevine i spomenici.On je takođe i prva stanica za sve koji krenu u obilazak Tirane.Zanimljiv je način na koji se trg čisti – na nekoliko mesta postoje ploče koje se u određenom vremenu izdignu, i iz kojih ističe voda u potocima koji peru trg.Pored ploča, pogled će vam privući prelepi mozak pod imenom “Albanci”, na zgradi Narodnog muzeja, koji predstavlja najveće zdanje na trgu, na kome se još nalazi Palata kulture, zatim hotel Tirana internacional, te Sahat-kula, Etembej džamija i Skupština grada. Postoji još zanimljivosti koje treba obići dok ste u Tirani među kojima su crkva vaskrsenja Hrista, Piramida,bunkeri-muzeji,Blok koji je važio za najelitniji deo grada za vreme komunizma, danas je glavno mesto mladih,izgleda kao mešavina Dušanovca i Karaburme, s mrvicom bugarske Sofije, Istanbula i našeg Novog Sada.

Beograd je od Tirane vazdušnom linijom udaljen svega 388km i imaju odličnu povezanost putem direktne linije Air Serbia avio kompanijom koja svoje letove skoro svakodnevno obavlja između ova dva grada. Let traje oko sat vremena.

O aerodromu ✈

Majka Tereza je međunarodni aerodrom, udaljen 13.5km severo-zapadno Tirane. Povezan je uglavnom sa međunarodnim aerodromima unutar Evrope koji se nalaze u Milanu, Rimu i Istanbulu.Glavna je baza za avio kompanije Air Albania i Albawings.

Saloni na aerodromu Majka Tereza Tirana:

●Air Lounge – kontrolna oblast, prvi sprat, iznad Duty Free prodavnica.Radno vreme: od 1 sat pre prvog do 1 sat posle zadnjeg leta u danu.
●Business Lounge – kontrolna oblast, sa leve strane nakon sigurnosne i pasoške kontrole, prvi sprat, iznad Duty Free prodavnica.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – direktna linija Rinas Express prevoznika saobraća na svakih sat vremena od aerodroma do centra Tirane, od 06:00 do 18:00. Putovanje traje od 30 do 35 minuta.
●Taksi vozila su dostupna ispred aerodromskog terminala, a vožnja do centra grada traje od 20 do 25 minuta. Aerodrom savetuje putnike da ne traže usluge onih taksi vozila koja nisu žute boje i na kojima nije prikazan logo ATEX.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama