Cene po osobi već od 108

Avio karte - Beograd - Stokholm

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Stokholm je glavni i najveći grad Švedske.Grad Stokholm je političko,privredno i upravno sedište Švedske.Takođe je sedište istoimenog Stokholmskog okruga gde čini jednu od opština. urbani deo Stokholma broji preko dva miliona ljudi i time sadrži oko petinu stanovništva Švedske.

Stokholm važi za kraljevski grad Švedske i prostire se na 14 ostrva.Ne postoji turista koji je posetio Stokholm a da nije ostao ravnodušan.Pored Baltičkog mora,Stokholm okružuje i veliko jezero Melaren.Najpoznatije atrakcije Stokholma su Gamla ili Stari grad,gradska većnica Stadshuset,muzej Skansen-najstariji svetski muzej na otvorenom,Vasa muzej,Junibacken muzej,Langholmen zatvorski muzej,istorijski muzej,muzej Fotografiska,nezaobilazni muzej posvećen ABBA bendu,Milesgarden park,kraljevsko dramsko pozorište Dramaten,Grona Lund-zabavni park,najstariji gradić u Švedskoj-Birka..

Udaljenost Beograda do Stokholma vazdušnom linijom iznosi 1625 km.Stokholm nema vremensku razliku u odnosu na Srbiju.

Air Serbia leti direktno do švedske prestonice, dok sa ostalim avio kompanijama kao što su Turkish Airlines, Austrian Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, KLM, Swiss morate presedati u nekoj od evropskih metropola.

Ukoliko je u pitanju direktan let, on traje oko 2 sata i 45 minuta, a ukoliko je sa presedanjem, najviše traje oko 7 sati.

Stokholm ima tri aerodroma – Arlanda koji je udaljen od centra Stokholma 37 km, Broma koji je udaljen severozapadno 75 km i Skavsta koji je udaljen 100 km. Do aerodroma Skavsta direktno iz Beograda let obavlja Wizz Air low cost avio kompanija dva puta nedeljno, utorkom i subotom. Let traje oko 2 sata i 35 minuta.

O aerodromu ✈

Aerodrom Arlanda Štokholm je najveći aerodrom u Švedskoj i treći po veličini u zemljama Skandinavije.

Aerodrom raspolaže sa četiri salona:

●SAS salon – smešten je na Terminalu 5
●SAS domaći salon – nalazi se na Terminalu 4
●SAS zlatni salon – smešten je na Terminalu 5
●VIP salon – namenjen je VIP gostima

Transfer sa aerodroma

●Vozom – postoji direktna linija Arlanda Express između aerodroma i glavne železničke stanice na svakih 20min gde je moguć transfer na ostale vozove koje saobračaju širom Švedske. Karte se kupuju kod vozača kao i na kioscima za štampanje karata. Vožnja traje 38min.
●Autobusi – tri linije saobraćaju od aerodroma do centra Štokholma, na svakih 10-20 min, vožnja do centra grada traje 45min.
●Posebne autobuske linije: Flix Bus i Y-buss
●Noćne autobuske linije – od Arlande do Štokholma kao i od Arlande do Upsale
●Taksi – vozila smeštena su ispred aerodroma non stop.
●Rent-a car – vozila možete iznajmiti na aerodromu, gde se nalaze agencije u zoni za iznamljivanje, nakon obavljene usluge automobil je potrebno vratiti agenciji na aerodromu.

Štokholm Skavsta aerodrom ili Nykoping je drugi aerodrom u Štokholmu i udaljen je 100km od grada. Trenutno se obavlja 47 direktnih letova na aerodromu. Namenjen je za low cost aviokompanije i kargo saobraćaj. Godišnje opsluži oko 2.5 miliona putnika.

Prevoz sa aerodroma Skavsta – Štokholm

●Vozom – lokalna železnička stanica Nykoping udaljena je 7km od aerodroma Skavsta, do iste moguće je stići sa taksijem ili autobuskom linijom broj 515 koja polazi sa aerodroma
●Autobusi – sa aerodroma polazi lokalna autobuska linija broj 515 do Nykopinga, odakle je moguće sa glavne autobuske kao i lokalne železničke stanice otputovati do Štokholma i drugih gradova. Postoje i posebne autobuske linije prevoznika Flygbussarna koje imaju organizovane prevoze od aerodroma Skavsta do Štokholma, Norkopinga i Linkopinga
●Taksi – vožnju je moguće ugovoriti na aerodromu. Vožnja do Štokholma traje oko 70min
●Rent-a car – vozila je moguće iznajmiti na aerodromu, gde se nalaze 5 agencija za iznamljivanje automobila.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama