Cene po osobi već od 115

Avio karte - Beograd - Solun

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Solun je glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije središnja Makedonija, broji oko 740.000 stanovnika.Solun je jedan od najstarijih gradova i najveća luka u Evropi. On je drugi grad po veličini u Grčkoj, grad koji izlazi na Egejsko more i nalazi se u pokrajini Makedonija. Smešten je u blizini velikog solunskog polja, a na drugoj strani je okružen brdima planine Hortiatis. Osim na srpskom, na drugim jezicima Solun nazivaju Tesaloniki.

Solun, kao jedan od najstarijih gradova Evrope koji se nalazi u Grčkoj, cele godine je spreman za turiste i za one koji vole odmor, savršen provod, dobru hranu i za sve one koji uživaju dok obilaze znamenitosti kroz koja dobijaju kompletnu ponudu.

Ako se odlučite za putovanje u Solun, neizostavno je da prošetate njegovim centralnim delom, odnosno ulicom Egnatia odos. Tu možete videti Belu Kulu tik uz obalu mora. Najpoznatiji simbol grada jeste upravo ova kula, visoka 37 metara. Nalazi se na samoj obali solunkog zaliva.Preko puta Bele Kule se nalazi i spomenik posvećen Filipu II, kao i spomenik Aleksandru Velikom na konju, koji se nalazi tik uz more.Ano Poli je najlepši deo Soluna i predstavlja njegov takozvani gornji deo. Tu se mogu uočiti zidine srednjovekovne tvrđave i možete uživati u prelepom pogledu na ceo solunski zaliv.Neke od vizantijskih crkvi i znamenitosti koje morate videti u Solunu jesu: Osiod David, Agios Nikolaos Orfanos, kao i Manastir Vladaton.

Nešto što bi svakako trebali da posetite jeste srpsko vojničko groblje, Zejtinlik, ono što je veoma važno za srpsku istoriju. Tu je sahranjeno oko 21000 vojnika, od toga 8000 Srba. Jedna od glavnih atrakcija jeste i grob Filipa, oca Aleksandra Velikog.

Za sve šopingholičare Solun je idealno mesto, a za mnoge i dovoljan razlog da ga posete. Mnogi kažu da je Solun raj za kupoholičare, ako se pronalazite posetite južna predgrađa gde su smešteni ogromni šoping centri.

Udaljenost Beograd-Solun vazdušnom linijom iznosi 505km. Direktnim letom se stiže za oko dva sata i trideset minuta.

O aerodromu ✈

Makedonia Solun (Thessaloniki Airport) je međunarodni aerodrom drugi po veličini u Grčkoj, a glavni aerodrom u Severnoj Grčkoj.Udaljen je svega 13km južno od centra grada.Usluge aerodroma koristi oko 6 miliona putnika godišnje. Sedište avio kompanije Aegean Airlines se nalazi na ovom aerodromu.

Aerodrom raspolaže sa dva salona:
●Aegean business lounge: Nalazi se u sali za odlaske. Svi putnici Aegean biznis klase i vlasnici Miles+Bonus gold i Star Alliance gold kartice mogu uživati u prostorijama salona.
●Manolis Andronikos lounge: Nalazi se u sali za odlaske i pokriva prostor od 120m ².

Transfer sa aerodroma

●Autobus – Autobus broj 78 saobraća do centra grada svakih pola sata. Vreme trajanje vožnje je oko 45 minuta.
●Taxi – Taxi vozila se nalaze ispred terminala. Saobraćaju do centra grada 24h.
●Rent-a car – Vozila više kompanija se mogu iznajmiti na nekoj od poslovnica u holu sale za odlaske.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama