Cene po osobi već od 96

Avio karte - Beograd - Sofija

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Sofija je glavni i najveći grad Bugarske.Nalazi se u zapadnom delu zemlje u Sofijskom polju koje je okruženo planinama Vitoša na jugu,Ljulin na zapadu i Starom planinom na severu.Od obale Crnog mora i njenih letovališta Sofija je udaljena 450km. Na samo 397km od Beograda ovaj grad je jedan od Evropskih gradova koji srpski turisti često biraju za city breake obilazak.

Sofija je bogata arheološkim nalazištima. U njoj se nalaze brojne katedrale, crkve,sinagoge, džamije.Religijski hramovi u Sofiji su: Sveti Aleksandar Nevski-najveći pravoslavni hram na Balkanu,ruska crkva Nikolaja Čudotvorca,Sinagoga Sofija,crkva Svete Petke,banja Baši džamija.U Sofiji ima dosta muzeja. Neki od njih su: nacionalni istorijski muzej,nacionalni prirodnjački muzej,nacionalni vojnoistorijski muzej.Najtariji nacionalni park na Balkanu, Vitoša se nalazi upravo u Sofiji.

Ako uzmemo u obzir blizinu Sofije, do nje se može doći bilo čime-kolima, autobusom, avionom, vozom.Kada putujete u Sofiju ne zaboravite da pomerite časovnik na jedan sat unapred. Direktni let sa avio kompanijom Air Serbia na relaciji Beograd – Sofija traje 1 sat i 10 min.

Iako je Bugarska članica EU, njena zvanična valuta je LEV.

Šoping centri u Sofiji su povezani gradskim prevozom.Što se tiče kupovine kozmetičkih proizvoda u Sofiji ima veliki izbor i jeftiniji je nego u Srbiji. Ukoliko kupite robu u iznosu preko 300 leva sledi Vam povraćaj pdv-a i za to će Vam biti potreban dokument koji predajete na carini.

O aerodromu ✈

Međunarodni aerodrom Sofija je glavni aerodrom u Bugarskoj, udaljen 10km od centra istoimenog glavnog grada. Ovaj aerodrom je baza za tradicionalne i niskobudžetne avio kompanije. Glavno je čvorište  avio kompanije Bulgaria Air.

Aerodrom poseduje tri salona:
●Salon Sofia se nalazi na zapadnoj strani Terminala 1, na nivou 2. Radno vreme od 09:30 do 22:00.
●Salon Preslav se nalazi u okviru Terminala 2, na nivou 0 i ima oko 50 mesta za sedenje.
●Salon Pliska se nalazi u okviru Terminala 2, na nivou 1 i ima oko 40 mesta za sedenje. Radno vreme od 08:00 do 23:00.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – Sofia Public Transport Company saobraća sa 2 autobusa između 2 aerodromska terminala i univerziteta u centru grada, sa različitim rutama. Putovanje traje 30ak minuta, a saobraćaj se odvija između 05:00 i 23:00. Karte se mogu kupiti na jednom i drugom terminalu.
●Metro linija saobraća između centra grada i Terminala 2 između 05:00 do 24:00. Da bi putnici došli do Terminala 1, mogu uzeti autobus ispred Terminala 2, koji je besplatan.
●Taksi – najbolji način za obezbeđivanje pouzdanog taksi prevoza jeste da se on rezerviše unapred. OK Supertrans poseduje svoje prostorije o okviru odeljka za dolaske.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama