Cene po osobi već od 113

Avio karte - Beograd - Skoplje

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Skopje je glavni i najveći grad Makedonije.Grad je političko,kulturno, privredno i akademsko središte zemlje.Nalazi se na raskršću puteva i leži na reci Vardar. U njemu živi oko pola miliona stanovnika.

U Skoplju postoji dosta zanimljivih mesta koja su nezaobilazna a neka od njih su:

Najpoznatiji spomenik i nezaobilazna znamenitost je tvrđava Kale.Glavna znamenitost je Kameni most odnosno Dušanov most.Preko reke Vardar povezuje stari i novi deo grada. Nacionalna galerija umetnosti Daut Paša se nalazi u starom delu grada i do nje se dolazi preko starog Kamenog mosta.Spomen kuća Majke Tereze se nalazi i u Skoplju, u njenom rodnom gradu.Otvorena je na stogodišnjicu njenog rođenja na mestu gde se nekada nalazila katolička crkva Presvetog Srca Isusovog.U starom delu grada se nalazi i Arheološki muzej, do njega se dolazi preko Mosta civilizacije koji je ukrašen skulpturama najbitnijih istorijskih ličnosti.Osim Arheološkog muzeja postoje i Muzej kolokausta, Muzej savremene umetnosti i Muzej makedonske borbe za državnost i nezavisnost.Sledeći most je Most umetnosti koji krasi spomenik makedonske pop zvezde Tošeta Proeskog.U blizini se nalaze i Makedonska filharmonija i Makedonska opera i balet.Porta Makedonija jako podseća na Trijumfalnu kapiju u Parizu. Proskam kroz nju se dolazi do centralnog trga gde dominantno mesto zauzima spomenik Aleksandra Makedonskog na konju.

Od ostalih aktivnosti najposećenija je planina Vodno i nalazi se oko 20 minuta od centra grada.Na vrhu planine se nalazi Milinijumski krst koji je visok 66 metara.

Nedaleko od Skoplja se nalazi popularno izletište Skopljani. U okviru kanjona se nalaui veštačko jezero Matka kao i nekoliko srednjovekovnih spomenika.

Beograd je od Skoplja vazdušnom linijom udaljen svega 320km pa samim tim imaju i dobru povezanost. Između ova dva grada direktan let obavlja avio kompanija Air Serbia. Let traje sat vremena i 10 minuta.

O aerodromu ✈

Aleksandar Veliki Skoplje najveći je aerodrom u Severnoj Makedoniji. Smešten je 17km istočno od centra Skoplja. Godišnji promet putnika je oko 2 miliona.

Aerodrom poseduje dva salona:

●TAV primeclass saloni
●Primeclass business salon
Oba salona se nalaze u zoni dolaska i zoni odlaska.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – od centra Skoplja do aerodroma postoje linije Vardar Expressa koje polaze po utvrđenom redu vožnje.
●Taksi vozila su dostupna na izlazu aerodroma gde je moguće ugovoriti vožnju. Numerisana su od 1 do 65 i označena posebnom bojom.
●Rent-a car poslovnice nalaze se u okviru terminala, moguće je iznajmiti automobil za određen broj dana na osnovu ugovora

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama