Cene po osobi već od 106

Avio karte - Beograd - Sarajevo

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Sarajevo je glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i njen najveći kulturni, urbani, ekonomski isaobraćakni centar. Čine ga četiri opštine: Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Stari Grad.

Oni koji Sarajevo posećuju prvi put prijatno se iznenade kada vide sve ono što ova destinacija ima da ponudi.

Najpoznatiji deo Sarajeva je Baščaršija. Relativno je dobro očuvan i obiluje jedinstvenim kao i tradicionalnim ostvarenjima osmanske građevinske arhitekture sa brojnim džamijama.Gradska većnica predstavlja najimpoznatiju građevinu Sarajeva i remek delo preudomaurske arhitekture.

Kao i skoro svaka druga prestonica, tako i Sarajevo ima svoju reku Miljacku koja protiče kroz grad i preko koje prelaze mostovi. Najpoznatiji je Latinska ćuprija. On je jedan od najstarijih mostova u Sarajevu poznat je po činjenici da je upravo u njegovoj neposrenoj blizini Gavrilo Princip izvršio atentat na Franca Ferdinanda što je i bio povod za Prvi svetski rat.Pored ovog mosta, reku Miljacku krase još i Šeher-Ćehajina ćuprija i most Festina Lente.

Upravo zbog nesvakidašnjeg preplitanja različitih kultura i religija, Sarajevo nazivaju evropskim Jerusalimom i mestom gde se susreću istok i zapad.Glavna ulica u Sarajevu je ulica Ferhadija koja je upravo mesto gde je sudar istoka i zapada. Prostire se od spomenika Večna vatra pa sve do Baščaršije.Odlikuje je arhitektura iz perioda Austro-Ugraske.U Sarajevu se lako na stotinak metara mogu videti džamije, najpoznatije su Gazi Husrev-begova džamija, Careva džamija, Alipašina džamija,Baščaršijksa džamija. Najpoznatije katedrale su katedrala Srca Isusova,Franjevačka crkva Svetog ante Padovanksog i crkva Svetog Josipa. pravoslavne crkve su Saborna crkva rođenja Presvete Bogorodice i crkva Svetih Arhanđela Mihaila i Gavrila. Najpoznatiji jevrejski hram u Sarajevu je Aškenaška sinagoga koja spada u red najvećih evropskih sinagoga.

O aerodromu ✈

Međunarodni aerodrom Butmir smešten je u Butmiru, 12km od centra Sarajeva. Prvi naziv aerodroma bio je Sarajevo-Ilidža.Najveći je i najprometniji aerodrom u Bosni i Hercegovini sa godišnjim kapacitetom preko milion putnika.

Aerodrom raspolaže sa tri salona:

●VIP salon za putnike koji odlaze sa aerodroma nalazi se na prvom spratu Terminala B.
●VIP salon za putnike koji dolaze na aerodromu nalazi se na Terminalu B, iza granične linije.
●Biznis salon smešten je na prvom spratu Terminala B, iza pasoške kontrole.

Transfer sa aerodroma

●Autobusom – linija Centrotrans Eurolines saobraća od aerodroma do centra Sarajeva, red vožnje je usklađen sa rasporedom letova
●Javni gradski prevoz – sa stajališta u naselju Dobrinja, 1km od aerodroma polazi trolejbus do grada, gde su dostupne gradske autobuske linije. Prevoz je moguć i tramvajima- najbliža stanica je 3,5km udaljena od aerodroma, nalazi se u naselju Stup.Karte se mogu kupiti na kioscima ili kod vozača.
●Taksi prevoz je dostupan u okviru Terminala B, gde se nalazi štand Sarajevo taksija. Vozila su dostupna 24h.
●Rent-a car – na aerodromu se nalaze više rent-a car agencija koje imaju u ponudi veliki izbor vozila. Ukoliko žeite da iznajmite vozilo potrebno je posedujete međunarodnu vozačku dozvolu.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama