Cene po osobi već od 933

Avio karte - Beograd - Santjago de Čile

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Santijago de Čile, često nazivan samo Santijago je glavni grad Republike Čile. Nalazi se u centralnom delu države, 96 kilometara udaljen od Tihog Okeana. Kroz centar grada protiče reka Mapocho, koja izvire na padinama Anda.

Najviši vrh Čilea je Ojos de Salado sa 6,893 m nadmorske visine i nalazi se blizu granice sa Argentinom. Ojos de Salado je ujedno i najviši aktivni vulkan na planeti. Nad njegovim kraterom se ponekad mogu videti izbijajuća isparenja i oblaci vulkanske prašine, a poslednja ozbiljnija erupcija se dogodila pre oko 1,250 godina, krajem VIII veka. Na teritoriji Čilea se nalaze ukupno 104 aktivna vulkana, a poslednja jača erupcija se dogodila 2015. godine.

Zanimljivosti koje možete posetiti u Čileu su Katedrala Metropolitana,Nacionalni muzej istorije, Castillo Hidalgo,park Forestal, Kapija Britanika i palata El Mercurio,takođe nezaobilazne plaže Renaca i Yuna u Valparaisou.

O aerodromu ✈

Međunarodni aerodrom Arturo Merino Benitez je poznat i pod nazivom Santjago de Čile ili Pudahuel aerodrom. Nalazi se 15km severozapadno od centra grada Santjago de Čile.Najporometniji je aerodrom u državi. Glavno čvorište je za avio kompanije LATAM, Sky Airline i JetSmart.

Na aerodromu se nalazi 11 salona, a neki od njih su:

●American Airlines Admirals Club – nalazi se na međunarodnom terminalu, sa leve strane preko puta kapije 19.Radno vreme salona je od 06:00 do 22:00 od aprila do septembra i od 06:00 do 22:30h od oktobra do marta.

●Primeclass Condor Lounge – salon je dostupan samo putnicima na domaćim letovima. Nalazi se na trećem spratu domaćeg terminala.Salon je otvoren 24h dnevno.

●Avianca Sala VIP – na međunarodnom terminalu, u blizini kapije 12B.Radno vreme salona je od 04:00 do 01:00h.

●Salones VIP Pacific Club – smešten u delu za nacionalne odlaske, na drugom spratu preko puta kapije 28.Salon je otvoren od 06:00 do 22:00h.

Transfer sa aerodroma

Postoji više oblika prevoza od aerodroma do centra grada:

●Autobus – dve različite kompanije nude usluge prevoza od aerodroma do centra grada: The Centro Puetro autobus i TurBus. Vreme putovanja je 30 minuta.
●Shuttle – TransVIP minibusi omogućavaju transport do mnogih destinacija unutar grada. Predstavništvo se nalazi u zgradi terminala i karte se mogu kupiti u delu gde su domaći i međunarodni dolasci.
●Taxi – vozila se nalaze ispred zgrade terminala.
●Rent-a car – predstavništva se nalaze u delu za domaće i međunarodne dolaske.

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama