Cene po osobi već od 214

Avio karte - Beograd - Sankt Peterburg

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Sankt Peterburg je drugi po veličini grad u Rusiji, poznat i pod imenom Lenjingrad.Nalazi se na severozapadu Rusije,ka izlazu na Baltičko more i Finski zaliv. Leži na reci Nevi.Sankt Peterburg je rekom Nevom podeljen na ostrva koja spajaju mnogobrojni mostovi i kanali.

Glavne zanimljivisti i atrakcije Sankt Peterburga su muzej Ermitaž,zimski dvorac,Petropavlovska tvrđava,Petrov dvorac,Hram Hristovog Vaskrsenja,Katedrala Svetog Isaka,ulica Nevski prospekt,Nacionalni ruski muzej,Marijinski teatar,dvorac Moika.

Sankt Peterburg je bio poplavljen 288 puta.Grad je povezan mostovima kojih ima 600.Grad broji preko 70 zvaničnih pozorišnih kuća i 300 muzeja koji rade svakoga dana 365 dana u godini.Oko 20 internacionalnih umetničkih festivala i 80 pozorišnih i muzičkih festivala se odvija svake godine u Sankt Peterburgu.

Nije Moskva gastronomski centar Rusije, već Sankt Peterburg. Samo u Sankt Peterburgu možete probati dva specijaliteta – puški (pyshki) i koruška (korushka). Puški su ruske krofne, a koruška je specijalna vrsta ribe.Slatke krofne je najbolje probati u ulici Boljšaja (Bolshaya Konyushennaya).

Metro Sankt Peterburga je najdublje iskopana železnica na svetu. Na pojedinim mestima ide ispod zemlje 70 i 80 metara. Sankt Peterburg se takođe smatra svetskom prestonicom tramvaja.

Oko 15 gradova na svetu se zove Sankt Peterburg, ali jedan je ruski.Sankt Peterburg je carski grad, otvoren za posete tokom čitave godine.

Sankt Peterburg je od Beograda vazdušnom linijom udaljen 1.810 km.Direktan let traje oko 2 sata i 40 minuta.

Sankt Peterburg ima vremensku razliku od +2 u odnosu na Srbiju.

Pozivni broj je 812. Zvanična valuta je rublja.

O aerodromu ✈

Pulkovo je međunarodni aerodrom u Rusiji, koji opslužuje grad Sankt Peterburg, od koga je udaljen 23km. Sastoji se iz jednog glavnog velikog terminala. Jedan je od najvećih aerodroma u Istočnoj Evropi.

Aerodrom raspolaže sa dva salona:

●Aeroflot Lounge (Domestic/International) – terminal 1, kontrolna oblast, 3. i 4. sprat
●Business Lounge (Domestic/International) – terminal 1, kontrolna oblast, 3. i 4. sprat

Transfer sa aerodroma

●Autobus – Javni autobusi 13 i 39 povezuju aerodrom sa centrom grada. Linija 13 polazi ispred starog terminala Pulkovo 2, dok linija 39 polazi ispred starog terminala Pulkovo 1 zapadni ulaz/izlaz i ide do Moskovskaya metro stanice, uz usputno zaustavljanje na Kievskoeshosse.Postoje i šatl busevi koji saobraćaju do centra grada. Linija K39 polazi sa Pulkova 1, a linije K3, K13 i K113 sa Pulkova 2. Putovanje traje oko 25 minuta.
●Taksi vozila se nalaze ispred terminala, a šalteri za rezervaciju vozila u području za dolaske.
●Voz – Putnici mogu iskoristiti i transfer vozom do grada, s’ tim da železnička stanica nije u sklopu aerodorma, već je udaljena na 15 minuta hoda.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama