Cene po osobi već od 354

Avio karte - Beograd - Rostov

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Rostov na Donu se nalazi na jugu Rusije, 46 kilometara od ušća reke Don u Azovsko more. Od Moskve je udaljen 1226 kilometara i jedan je od najvećih gradova evropskog dela Rusije često nazivan i „vrata Kavkaza“. U gradu trenutno živi više od 1,5 miliona stanovnika i to raznih nacionalnosti. Kako je smešten u blizini Ukrajine, tu žive i Ukrajinci, ali i Azerbajdžanci, Gruzijci…
Lepotu gradu svakako daje reka Don. A i Rostov Arena se nalazi odmah uz obalu i može primiti 45.000 gledalaca. Grad se čini veoma veliki, ali kada dobro proučite njegov položaj, izuzetno je lagan za snalaženje.

U gradu nema nekih posebno velikih atrakcija, nije to Moskva, ali je ugodno šetati brojnim parkovima ili ploviti niz reku Don.Najbolji perid za posetiti ga je u letnjim mesecima, ali i u ostalim godišnjim dobima.Svakako ne treba zaobići Puškinovu ulicu, žilu kucavicu i promenadu dugu 3.5 kilometra. Tu se prodaje najbolja šaurma, tu su najbolje cvećare, kafići i restorani. Državna biblioteka u Rostovu je jedna od najvećih u Ruskoj Federaciji i ružna je moderna zgrada. U okolini Puškinove ulice su i parkovi Oktobarske revolucije i Gradski park Maksima Gorkoga.

Rostov na Donu predstavlja politički, kulturni i privredni centar i veoma značajno čvorište južne Rusije. Linija ka najvećem gradu na jugu Ruske Federacije je trebalo da bude uspostavljena u junu 2020. godine, ali su planovi prolongirani usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa. Uvođenje direktne vazdušne linije putnicima će omogućiti dobre konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Er Srbije, kao što su – Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, London, Ljubljana, Tivat, Pariz, Podgorica, Prag, Sarajevo, Skoplje, Solun, Tirana i Cirih. Direktan let od Beograda do Rostova na Donu u proseku traje dva sata i 50 minuta.

O aerodromu ✈

Aerodrom Platov je međunarodni aeorodrom koji se nalazi severoistočno od Rostova na Donu. Počeo je sa radom decembra 2017. godine. Ima kapacitet za oko 5 miliona putnika godišnje.Predstavlja fokusni aerodrom za više kompanija među kojima su Pobeda i Ural Airlines.

Aerodrom poseduje dva salona:

●Domestic Business Lounge – Nalazi se na domaćem terminalu i dostupan je samo putnicima na domaćim letovima. Salon je otvoren 24h dnevno, 7 dana u nedelji.
●International Business Lounge – Dostupan je samo putnicima na međunarodnim letovima.Salon radi 24h dnevno, 7 dana u nedelji.

Transfer sa aerodroma

Od aerodroma Platov do centra Rostova putnici mogu doći koristeći:
●Autobus – Shuttle autobusi redovno saobraćaju od aerodroma do centra grada od 05h do 23h na svakih pola sata, a od 23h do 05h na svakih sat vremena. Vreme putovanja je 1h.
●Taxi – Vozila kompanija se nalaze ispred zgrade terminala.
●Rent-a car – Postoji mogućnost online rezervacija vozila.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama