Cene po osobi već od 291

Avio karte - Beograd - Riga

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Riga je glavni grad i najveće gradsko naselje Letonije.Grad se nalazi blizu ušća reke Daugave u Baltičko more.Stari centar leži na jednoj obali, dok se na drugoj nižu moderne poslovne zgrade. U centru grada, među istorijskih zdanjima, ugnezdio se i jedan hiper moderan tržni centar.

Naročito su privlačna arhitektonska ostvarenja čiji je tvorac Ejzenštajn.Ejzenštajn je u fasade ugrađivao keramičke pločice, arkade ukrašavao grbovima, a krovne vence dekorisao maskama.

U samom centru Rige postoji veliki broj atraktivnih zdanja: Crkva svetog Petra, Kuća Crnoglavih, Kuća sa mačkom, zgrada Tri brata, Riška katedrala ili Spomenih slobode koga čini visoki stub od svetlo sivog granita na čijem je vrhu bronzana figura žene koja visoko drži 3 zvezde.Interesantna građevina je Kuća sa mačkom.

Iz Rige je lako doći do gradova Viljnjus i Talin. U neposrednoj blizini je Livu Aqua Park, jedan od najvećih vodenih parkova Evrope.Na 40 minuta od Rige, na obali Baltičkog mora, nalazi se spa centar Jurmala, poznat po mineralnoj vodi i lekovitom blatu. Spa centri ove oblasti imaju dugu tradiciju. Najčešći posetioci su bolje situirani Rusi.

Beograd je od Rige udaljen vazdušnom linijom 1377 km.

O aerodromu ✈

Aerodrom Riga (Riga International Airport) je međunarodni aerodrom u Letoniji, smešten 18km jugozapadno od centra istoimenog grada. Najveći je aerodrom u Baltičkim zemljama sa direktnim letovima do 106 destinacija u 30 zemalja.

Glavno je čvorište za avio kompaniju Air Baltic.

Aerodrom raspolaže jednim salonom Business Lounge – smešten u šengenskoj zoni.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – autobuska linija 22, Express Minibus 322, Minibus 241 saobraćaju od aerodroma do centra grada. Karte se mogu kupiti na Terminalu na informativnom pultu, na prodajnim mestima na prvom i drugom spratu terminala, na stanici, prodajnim aparatima i autobusu.
●Taxi – vozila se nalaze ispred terminala. Vreme trajanja putovanja do centra grada je oko 20 minuta.
●Rent-a car – kancelarije više kompanija se nalaze u delu gde su dolasci.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama