Cene po osobi već od 0

Avio karte - Beograd - Rejkjavik

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Rejkjavik, glavni grad Islanda, najseverniji je glavni grad jedne suverene države na svetu. Sa populacijom od 120.000 u samom gradu i oko 200.000 u širem području Rejkjavika, oko 60% stanovnika ove zemlje živi u prestonici.Smešten u jugozapadnom delu zemlje, Rejkjavik je najvažniji grad Islanda, a ujedno i centar biznisa, kulture i turizma. Rejkjavik i njegova okolina, oblikovani su delovanjem vulkanske aktivnosti na ostrvu. Island još uvek ima vulkane koji su aktivani. Neverovatan pejzaž, koji su kreirali ovi prirodni događaji, dovodi posetioce iz celog sveta.

U gradu postoji mnogo toga da se vidi, a jedan od najboljih načina da istražite Rejkjavik je pešice ili biciklom. Najveće znamenitosti ovog grada su crkva Hallgrimskirkja, planina Esja, bazeni sa geotermalnim vodama, Perlan,gradski trg Austurvollur,čelična skulptura Sun Voyager,gradski muzej Rejkjavika,nacionalni muzej Islanda,muzej umetnosti,kuća kulture..

Pored svih svojih znamenitosti i atrakcija, Rejkjavik nudi još mnogo zanimljivosti kao što su:
●Posmatranje kitova– veoma popularne brodske ture, organizovane iz Stare luke u Rejkjaviku, podrazumevaju krstarenje zalivom Faksagloji, prilikom kojeg se osim kitova mogu posmatrati i ptice.
●Aurora Borealis – pojava svetlosti specifičnih boja na noćnom nebu koja se javlja u blizini polova, te je atrakcija i na Islandu. Mnogi posetioci Islanda odlučuju se za dolazak i obilaske upravo u vreme Aurore Borealis, a postoje organizovane foto-ture, u periodu od oktobra do marta.
●Obilasci vulkana– s obzirom na najveću vulkansku aktivnost, iz Rejkjavika se organizuju ture obilaženja vulkana, najčešće u kombinaciji sa ostalim prirodnim lepotama, uključujući glečere, lagune, jezera i geotermalne izvore.

Valuta na Islandu je islandska kruna.

Vremenska razlika između Beograda i Rejkjavika je -1 sat.

Beograd je od Rejkjavika vazdušnom linojom udaljen 3374km.

Direktan let iz Beograda do Rejkjavika ne postoji ali najbolja direktna linija je Wizz Air avio kompanijom sa polaskom iz Budimpešte. Let traje oko 2 sata i 35 minuta.

O aerodromu ✈

Aerodrom Keflavik udaljen je 50km od Rejkjavika. Namenjen je interkontinentalnim letovima. Letovi u okviru Islanda i Grenlanda obavljaju se sa aerodroma koji se nalazi 3km od Rejkjavika. Godišnji promet putnika iznosi oko 15 miliona.

Aerodrom raspolaže sa jednim salonom:

●Icelandair Saga salon karakteriše moderan dizajn inspirisan prirodnim lepotama Islanda u kombinaciji sa kulturnim vrednostima. Putnicima je dostupan predivan pogled na poluostrvo i zaliv.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – od aerodroma do Rejkjavika vožnja traje oko 45min, red vožnje i karte možete pogledati na sajtu prevoznika Flybus.Gradski autobuski prevoz Straeto prevozi putnike od aerodroma do Keflavika i Rejkjavika, polasci su po utvrđenom redu vožnje koji se može pronaći na sajtu prevoznika Staeto
●Taksi vozila je moguće iznajmiti na aerodomu i dostupni su 24 sata.
●Rent-a car vozila –  na aerodromu se nalaze 4 agencije za iznamljivanje automobila gde se može rentirati vozilo za određen broj dana.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama