Cene po osobi već od 262

Avio karte - Beograd - Prag

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Prag je glavni i najveći grad Češke Republike sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi Grad, Hradčani, Mala Strana).Danas je Prag evropska metropola, grad pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara, do restorana i pivnica u kojima se služi čuveno češko pivo.

Ako tražite mesto gde se možete dobro zabaviti, nešto videti i potrošiti malo novca onda je magični Prag pravi izbor za vas. Ovaj grad mostova, katedrala, kula i kupola važi za jedan od najlepših i najšarmantnijih u Evropi. Poznat po svojoj srednjevekovnoj arhitekturi ovaj “Zlatni grad” danas je jedan od najposećenijih u centralnoj Evropi.

Prag treba posetiti iz najmanje 5 razloga:
●Srednjevekovna arhitektura najrazličitijih stilova
●Pivo – Češka jeste zemlja piva i u njoj se popije najviše piva po glavi stanovnika. U pragu postoji dosta tradicionalnih pivnica koje se moraju posetiti.
●Hrana – hrana u pragu je vrlo jednostavna ali i vrlo ukusna
●Povoljne cene
●Odličan javni prevoz-Ako imate smeštaj van centra možete računati na dobru povezanost i jeftinu kartu.

Glavne atrakcije Praga su: Karlov most,Praški dvorac,Katedrala Svetog Vida,Starogradski trg,Astronomski sat,Hram Device Marije Tinske,Venceslavov trg,Jevrejski kvart Jozefov,zgrada koja pleše,Zlatna ulica, Lenov zid.

O aerodromu ✈

Aerodrom Vaclav Havel (Václav Havel Airport Prague) udaljen je 12km od centra grada, smešten u oblasti Ruzyne. Glavna je baza aviokompanije Czech Airlines.

Na aerodromu se nalaze 3 terminala:
●Terminal 1 – služi za letove van Šengenskog prostora
●Terminal 2 –  za letove između Šengenskih država
●Terminal 3 –  nalazi se na južnoj strani aerodroma i služi za privatne letove.

Transfer sa aerodroma

●Vozom – postoji direktna linija između aerodroma i glavne železničke stanice, gde je moguć transfer na ostale vozove koje saobračaju širom Češke i Evrope. Aerodrom je preko autobuske linije koja saobrača na svakih 25min povezan sa glavnom železničkom stanicom.
●Autobusi – saobraćaju od aerodroma od centra Praga i drugih delova grada. Polasci su na 30 minuta, stajališta nalaze se ispred Terminala. Do centra Praga možete uhvatiti liniju 119, potom metro liniju A.
●Taksi vozila smeštena su ispred aerodroma non stop.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama