Cene po osobi već od 129

Avio karte - Beograd - Oslo

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Oslo je glavni grad Norveške. Takođe, to je i najveći grad države, u kom živi jedna četvrtina stanovništva Norveške.Grad je jedini samostalni grad-okrug u državi,a vrši i ulogu upravnog središta okruga Akershus, koji okružuje Oslo i obuhvata njegova predgrađa.Oslo je treći grad po veličini u Skandinaviji i najveći u Norveškoj. Oslo je kulturno,naučno i upravno središte Norveške. Veoma je važno središte trgovine,bankarstva,industrije i pomorstva Norveške i Evrope.

Oslo se razvilo kao morska luka. Zaliv nije otvoren ka moru, već se tu nalaze 22 manja ostrva, od kojih je najveće Malmeja.U gradskim granicama postoje dve manje reke (Akerselva i Alna), kao i 343 mala jezera. Od njih najveće je Maridalsvanet, koji je i najveći izvor pitke vode za zapadni deo Osla.Oslo je poznato po starom jezgru, ali i po brojnim parkovima, alejama i šumama. Okosnica grada je pešačka Ulica Karla Johana, oko koje se nalazi najveća koncentracija znamenitosti Osla kao što su: opera u Oslu,tvrđava Akeršus,gradska skupština,Vigeland park,nacionalni muzej istorije sa botaničkom baštom,Frogner park,gradska katedrala,atraktivni muzeji na ostrvu Bigdo oseberg,Gokstad i Tuna brod,muzeji posvećeni umetnicima,skijaški muzej Holmenokolen,Norveška nacionalna opera i balet,Karl Johas gate ulica..

Najbolje vreme za turističku posetu Oslu je od maja do avgusta jer se tada temperatura kreće između 16 i 22°C, a dnevna svetlost traje skoro 24 sata.

Beograd je od Osla vazdušnom linijom udaljen oko 1802 km.

Direktnim letom Beograd – Oslo avio kompanijom Norwegian Airlines se stiže za oko 2 sata i 55 minuta.

Direktan let iz Beograda do Osla, odnosno aerodroma Oslo Sandefjor Torp, obavlja i Wizz Air low cost kompanija. Prvi let zakazan je za 25.04.2021. i letovi će se odvijati dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom.

O aerodromu ✈

Aerodrom Oslo je glavni međunarodni aerodrom u Oslu. Udaljen je 35km severoistočno od centra grada, u mestu Gardermoen. Lokaciju aerodroma je prvi put koristila norveška vojska 1940. kad su i izgrađeni prvi vojni aerodromski objekti.
Aerodrom je ostao sekundarna rezerva i aerodrom za čarter letove sve do 1998. godine kada je novi aerodrom u Oslu otvoren.Glavno je čvorište low cost avio kompanije Norwegian Airlines i Scandinavian Airlines.

Aerodrom raspolaže sa tri salona:
●OSL Lounge – Otvoren je za sve putnike.Radno vreme salona: 05:30 – 20:30h. Maksimalno vreme boravka je 3 sata.
●SAS Lounge – namenjen je putnicima Star Alliance i vlasnika SAS Plus i Business karti. Nalazi se kog gejta E8.
●SAS Domestic Lounge – nalazi se u delu za domaće letove, kod gejta A2.

Transfer sa aerodroma

Postoji više načina transfera od aerodroma do centra grada:

●Voz – postoje dve linije koje saobraćaju do centra grada: NSB i Airport Express Train. Vreme putovanja je u proseku 20 minuta. Saobraćaju svakih 10 minuta a moguće je preko mobilne aplikacije Flytoget kupiti kartu i informisati se o polascima. Stanice su smeštene u delu za odlaske i dolaske.
●Autobus – više autobuskih linija saobraća od aerodroma do centra grada uz par usputnih stanica. Neke od njih su Ruter linija i Airport Express Coach koji saobraćaju od ranih jutarnjih sati, svakih 20 minuta.
●Taxi – vozila više kompanija se nalaze ispred terminala za dolaske. Vreme putovanja do grada je oko 40 minuta.
●Rent-a car vozila – više rent-a car kompanija se mogu iznajmiti na aerodromu ili unapred preko web stranice. Kancelarije se nalaze na prvom spratu dela za dolaske.

Aerodrom Sandefjord Torp je drugi međunarodni aerodrom u Norveškoj i nalazi se u gradu Sandefjord na jugu zemlje. Aerodrom istovremeno opslužuje i glavni grad Oslo, od kog je udaljen 110km jugozapadno.
Značajna je vazduhoplovna luka za low cost avio kompanije i na ovom aerodromu se nalazi čvorište Wideroe, Ryanair i Wizz Air avio kompanija.

Transfer sa aerodroma

●Voz- Voz, kojim upravlja VY, zaustavlja se na stanici Torp. Putnici koji stižu železnicom prevoze se autobusom do aerodroma (oko 4 minuta traje vožnja). Autobuska linija saobraća u konekciji sa vozom i uključena je u cenu. Autobus se nalazi ispred terminala.

●Autobus – Postoji nekoliko linija autobusa koji saobraćaju prema određenom redu vožnje. Autobuska stanica se nalazi ispred aerodroma.

●Taksi- vozila se nalaze ispred glavnog ulaza aerodroma.

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama