Cene po osobi već od 466

Avio karte - Beograd - New York

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Njujork. Grad mogućnosti, visoke mode, fenomenalnih muzeja, prelepih parkova, jedinstvene pozorišne scene. Grad gde se snovi rađaju i ostvaruju.

Njujork (New York), grad koji nikada ne spava, sastoji se iz pet oblasti : Bruklin (Brooklyn), Bronks (Bronx), Kvins(Queens), Menhetn(Manhattan) i Stejten Ajland(Staten Island) i predstavlja jedan od najvećih gradova na svetu.

Bilo bi moguće da provedete godinu dana odmora u njemu i opet ne iscrpite sve sto može da vam ponudi: poseduje neke od najboljih svetskih muzeja i jedna je od najvećih turističkih atrakcija. Noćni život grada je nepresušan, raznovrsnost svih svetskih kuhinja ce zadovoljiti svaki ukus, a sve to zajedno servirano je sa najneverovantnijom kulturološkom raznolikošću koju čini populacija iz čitavog sveta.

Posećen je prvo od strane Evropljana  1524.godine, zatim naseljen kao Novi Amsterdam 1614. a preimenovan u Njujork 1644. godine u čast vojvode od Jorka, nakon što je zauzet od strane Engleza.
Njegova luka je od 1866. godine videla milione emigranata koji su dolazili privučeni simbolikom i prizorom Statue slobode. Istorija o njima i danas se moze pogledati u Muzeju emigranata na Elis Ajlendu.

Najveća obeležja grada su Bruklinski most koji spaja Menhetn i Bruklin, Kip slobode – poklon Francuske, podignut 1886., Empajer stejt bilding, zgrada Ujedinjenih nacija,
Central park, Rokfeler centar, Krajsler zgrada i mnoga druga…

Šoping je za Njujorčane nacin zivota i mesta koja morate posetiti za tu namenu su definitivno Blumingdejl, SoHo, Tifani, Grinvič Vilidz, Kineska četvrt i Mala Italija.
Njujork ima mnogobrojne muzeje ali najpoznatiji su naravno Metropoliten muzej, Bruklinski, Gugenhajm i  Muzej i biblioteka Morgan. Samo oni bi i najveće ljubitelje  i sladokusce umetnosti držali zauzetim nedeljama.

Brodvej je srce Njujorške pozorišne umetnosti. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite karte za neki od poslednjih mjuzikla, posetite neko od eksperimentalnih pozorišta i priuštite sebi nešto potpuno novo i osvežavajuće. Ljubitelji klasične muzike bi trebalo da se upute u Karnegi hol i Linkoln centar.

Njujork je grad koji predstavlja svet u malom i u kome za svakoga postoji neki kutak. Kada ga jednom posetite, ostaviće vas bez daha i uvek ćete poželeti da mu se vratite.

Država USA
Valuta Dolar
Vizni režim Za državljane Srbije potrebna je viza za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama