Cene po osobi već od 335

Avio karte - Beograd - Moskva

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Moskva je glavni i najveći grad Rusije i najveći grad u Evropi. Nalazi se na obalama reke Moskve,velikoj Ruskoj niziji, prosečno na oko 120 m nadmorske visine, i obuhvata površinu od oko 2511 km².

Moskva je značajno udaljenija od ostalih velelepnih gradova i prestonica Evrope, koji se lagano mogu obići u nekoliko dana odjednom, ali užitak koji put u Moskvu pruža je razlog zašto je i treba obići.

Znamenitosti koje se moraju obići u Moskvi su Kremlj, Crveni Trg, Hram Svetog Vasilija, Gorki park, Staljinovi oblakoderi,Hram Hrista Spasitelja, Boljšoj teatar,Puškinov muzej,galerija Tretjakov, takođe i moskovski metro koji je jedan od najlepših koji ćete videti.

Moskva je grad koji vredi posetiti na nekoliko dana. Čuvar tradicionalne ruske kulture i generalno lepote očara preko milion turista godišnje. Velike i široke pešačke ulice, ogromne zelene površine pretvorene u parkove i odmarališta, pa i restorani i kafići za one koje žele da uživaju u svom piću sa pogledom na Crveni trg ili neki od hramova. Moskva za svakoga ima po nešto, i svako će iz nje poneti jednu nezaboravnu priču.

Beograd je vazdušnom linijom odlično povezan sa Moskvom. Direktnim letovima saobraćaju avio kompanije Air Serbia i Aeroflot. Let okvirno traje 2 sata i 55 minuta.

O aerodromu ✈

Međunarodni Aerodrom Moskva-Šeremetjevo (SVO) je najveći međunarodni aerodrom u Moskvi i baza kompanije Aeroflot.

Na aerodromu postoje dva terminala:
●Šeremetjevo 1 (domaći saobraćaj)
●Šeremetjevo 2 (međunarodni saobraćaj).

Osim Šeremetjeva, u Moskvi postoje još 4 aerodroma: Domodedovo, Vnukovo, Bikovo i Ostafjevo.

Na aerodromu Šeremetjevo Aleksandar Puškin postoji 18 salona, podeljeni su u dve vrste, VIP saloni i Biznis saloni.

Biznis saloni
●The Gallery Lounge –nalazi na trećem i četvrtom spratu kod terminala D.
●The Classic lounge –salon koji se nalazi na trećem spratu kod terminala D.

Ekskluzivni saloni – VIP saloni
●The Mastercard Lounge– ovaj eksluzivni salon se nalazi na trećem spratu kod terminala E.
●The Rublev Lounge –Nalazi se na trećem spratu kod terminala B.

Kako stići od aerodroma Šeremetjevo do centra grada?

●Voz – Voz Aeroexpres polazi sa Belorussky stanice. Ovaj voz saobraća svakoga dana od 5.50 ujutru do 11.30 uveče i nailazi na svakih 30 ili 60 minuta. Put traje 35 minuta.
●Metro – Do aerodroma takođe možete stići i metroom sa stanica “Rechnoi Vokzal” i “Planernaya” koje se nalaze na severu Moskve.

Domodedovo Mihail Lomonosov je međunarodni aerodrom koji se nalazi 42km jugoistočno od centra Moskve i jedan je od najvećih i najznačajnijih u Rusiji.Drugi je po prometu, odmah nakon aerodroma Šeremetjevo. Jedini je moskovski aerodrom koji je u privatnom vlasništvu.

Aerodrom raspolaže sa tri salona:

●Airport Business Lounge se nalazi na drugom spratu, odeljak izvan pasoške i bezbedonosne kontrole (airside). Ovaj salon je dostupan za sve putnike koji putuju na međunarodnim letovima. Salon je otvoren od 01:00 do 04:00.
●Airport Business Lounge (damaći) se nalazi na Domestic terminalu, drugom spratu, odeljak izvan pasoške i bezbedonosne kontrole (airside), sektor C, drugi sprat. Dostupan je za putnike koji putuju samo na lokalnim letovima.Salon je otvoren 24h svakog dana u nedelji.
●Airport Business Lounge se nalazi u okviru International terminala, drugi sprat, odeljak izvan pasoške i bezbedonosne kontrole (airside), može mu se pristupiti iz sektora A i B. Ovaj salon je dostupan za sve putnike koji putuju na međunarodnim letovima. Salon je otvoren 24h svakog dana u nedelji.

Transfer sa aerodroma

Transport sa aerodroma Domodedovo Mihail Lomonosov do Moskve je moguć putem A-105. Putnicima je na raspolaganju nekoliko vrsta prevoza:
●Autobus – autobusi i minibusevi polaze sa stanice ispred aerodromskog terminala – izlaz broj 3. Ekspres i šatl bus povezuju aerodrom sa metro stanicom Zamoskvoretskaya i putovanje traje 30-40 minuta. Šatl bus polazi na svakih 15 minuta od 06:00 do 24:00 i na svakih 40 minuta od 00:00 do 06:00.
●Voz – Aeroekspres voz saobraća non stop do Paveletskaya metro stanice u Moskvi. Vreme putovanje je 45 minuta.Prigradski vozovi takođe saobraćaju, sa usputnim stanicama, i putovanje traje nešto više od sat vremena
●Taksi – na aerodromu postoji nekoliko servisnih šaltera za rezervaciju taksi vozila koji se nalaze na Domestic i International aerodromskim područjima. *Taksi vozači nisu dužni da prihvate vožnju ukoliko vožnja nije rezervisana. Nakon pristupa servisnom šalteru, ponudiće se izbor za klasu putovanja i destinacija do koje putnici žele da idu. Usluge se mogu platiti gotovinom ili karticama VISA, VISA ELECTRON, Maestro, Master Card, Union Card
●Rent-a-car – putnici mogu iznajmiti vozila od rent-a-car agencija koje se nalaze na Nivou 1 Terminala, u području za međunarodne dolaske.

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama