Cene po osobi već od 206

Avio karte - Beograd - Minsk

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Minsk je glavni i najveći grad Republike Belorusije, administrativni centar Minske oblasti,sedište Zajednice Nezavisnih Država, najznačajniji politički,privredni,kulturni i naučni centar u zemlji.

Minsk je čuven po jezerima i fontanama.Trg pobede je centar Minska gde se nalazi obelisk visko 38 metara.Trg se pre zvao Lenjinov a na njemu se nalaze zgrade univerziteta, Vlade,pošte i podzemni šoping centar.U Minsku postoji Gorki park u kom se nalazi poznati točak sa kog se pruža prelepa panorama.U Minsku postoji puno pravoslavnih hramova a u samom centru grada se nalazi crkva Svetog duha. Najstarija je crkva Svetog Petra i Pavla. Jedna od naslikanijih građevina je crkva Svetog Simeona i Helene, poznatija kao katolička crkva, komunisti su je pretvorili u bisokop i filmski studio.

Ostrvo suza je malo i tiho mesto na reci Svislač usred grada, gde se nalazi kapela podignuta u slavu beloruskih vojnika koji su se borili u Avganistanu. Do ostrva se stiže malim mostom.Nacionalna biblioteka je pravi arhitektonski dragulj, a i noću je prelepo osvetljena. Ima 23 sprata i vidikovac, a u njoj se nalazi 14 miliona knjiga na ruskom.

O aerodromu ✈

Aerodrom Minsk se nalazi 42km istočno od centra grada. Ovo je najprometniji aerodrom u Belorusiji.

Aerodrom raspolaže sa dva salona:

●Domestic Lounge – ovaj salon je otvoren 24h dnevno, nalazi se nakon siguronosne kontrole. Maksimalna dužina boravka u ovom salonu je 2h.
●International Lounge – nalazi se u sklopu terminala za internacionale letove.Otvoren je 24h dnevno, maksimalan boravak je 2h.

Transfer sa aerodroma

Od aerodroma do centra grada Minsk postoji nekoliko varijanti prevoza:
●Autobus – autobuska karta se može kupiti na stanici ili online. Prosečno prevoz traje sat vremena.
●Taxi – vozila se nalaze ispred aerodroma.
●Car rent – kola se mogu rentirati na šalteru na aerodromu, mogu i online. Tri firme za rentiranje automobila su u ponudi putnicima.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama