Cene po osobi već od 160

Avio karte - Beograd - Minhen

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Minhen je glavni grad nemačke pokrajine Bavarske i u njemu živi oko 1,4 miliona stanovnika.Ovaj grad koji leži na reci Izar, severno od Bavarskih Alpa.Poznat je po svojoj prelepoj arhitekturi, kulturi i festivalu piva Oktoberfest.

Minhen je veliki internacionalni centar biznisa, inženjerstva, naučnih istraživanja i medicine, o čemu govori činjenica da u ovde postoji veliki broj univerziteta, sedišta multinacionalnih kompanija i tehnoloških i naučnih muzeja, kao što su Nemački Muzej (Deutsches Museum) i BMW Muzej (BMW Museum).

Najposećenije turističke atrakcije u minhenu su crkva Frauenkirhe,park Engleska bašta,gradski trg Marijenplac,Nova Gradska Kuća,olimpijski Park,crkva Svetog Petra.

Beograd je od Minhena udaljen 775 kilometara vazdušnom linijom. Putovanje direktnim letom traje sat i po vremena.

O aerodromu ✈

Aerodrom Minhen je udaljen 28.5km od centra Minhena i spada u deset najprometnijih aerodroma u svetu. U okviru njega se nalaze dva terminala i dve piste. Poznat je i pod nazivom Franc Jozef Štraus.

Drugo čvorište Lufthansa avio kompanije se nalazi upravo na Minhenskom aerodromu.

Aerodrom raspolaže sa tri salona:

●Lufthansa Senator saloni – Nalaze se u okviru Terminala 2 – zona Dolasci – G, H, K, L
●Lufthansa Biznis saloni – Nalazi se u okviru Terminala 2 – zona Dolasci – G, H, K, L.Ovaj salon pruža fantastičan pogled na aerodromsku pistu i putnici mogu uživati u poletanju i sletanju raznih aviona.
●Lufthansa First Class saloni – Nalaze se u okviru Treminala 2 – blizu kapija G21 i H21 i preko puta kapija K11 i L11.

Transfer sa aerodroma

●Putnički voz – Linije S1 i S8 putuju na svakih 10 minuta od aerodroma do raznih stanica u Minhenu – Munich Hauptbahnhof, Marienplatz, Laim i Ostbahnhof, odakle postoje konekcije za druge gradove u Nemačkoj. Putovanje traje od 30 do 45 minuta.
●Autobus – saobračaju do Minhena i okolnih gradova, kao i do nekih gradova u Austriji. Autobus Oberbayern prevozi putnike do centra Minhena,vožnja traje od 30 do 45 minuta.
●Taksi – vozila se nalaze ispred aerodroma, putovanje traje oko 45 minuta.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama