Cene po osobi već od 649

Avio karte - Beograd - Majami

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Majami je drugi po veličini grad američke države Florida, koji je stalna turistička destinacija svima koji putuju, a večna želja za obilazak onih koji još to nisu.

Ipak, da ovaj grad nisu samo palme, kokteli, provod i zgodne devojke i momci, svedoče i neki od zanimljivih podataka ispod.Ovaj grad je dobio ime po plemenu Indijanaca Majamiji, koji su naseljavali te prostore pre nekoliko stotina godina. Kao grad, Majami postoji od 1986. godine, danas broji oko 400 hiljada stavovnika, ali je uvek pun turistima kojih u svakom trenutku bude oko dva do tri miliona.Najveći deo imigracije, po najnovijim podacima, čine doseljenici iz Latinske Amerike, koji čine 75% populacije. S obzirom na to, dnevni i noćni život poprimio je jedan deo latinoameričke kulture, gde je noćni život uzbudljiv upravo zbog jakog latinoameričkog uticaja i njihove tradicionalne muzike i plesova.

Preko dana, za vas su dostupne dve najpoznatije plaže ovog grada: Miami Beach i South Beach.

Centralna galerija u Vinvudu bogata je radovima koji objedinjuju pop kulturu i subkulturu Afroamerikanaca. Zastupljene su i moderne reinterpretacije evropske kulture iz antičkog, starogrčkog i rimskog perioda. Živopisna arhitektura Majamija je u art deko stilu, što je suprotnost uličnoj umetnosti, na koju ćete sigurno naići kada posetite ovaj grad, a kojom ćete se oduševiti. Art deko je smatran privilegijom i luksuzom visokih slojeva društva.

Što se tiče medijske prezentacije ovog grada, ona je postala pogodna za filmove, serije i muziku gde je Majami predstavljen kao grad uživanja i poroka. U ekspanziji su serije i filmovi kojima preovladavaju laka komedija i triler.

Majami je, dakle, grad koji zadovoljava svačije afinitete i obećava sjajne uspomene.

O aerodromu ✈

Međunarodni aerodrom Majami (Miami Airport) se nalazi 13 km od centra Majamija. Osnovan je 1928. godine i primarni je aerodrom koji služi područje Majamija, sa preko 1000 dnevnih letova za 167 domaćih i međunarodnih destinacija.Takođe, predstavlja glavni aerodrom u Južnoj Floridi za međunarodne letove na duge relacije i čvorište za jugoistočne Sjedinjene Američke Države, sa putničkim i teretnim letovima do gradova širom Amerike, Evrope, Afrike, i zapadne Azije, kao i teretnih letova za istočnu Aziju. Predstavlja najveću kapiju između Sjedinjenih Država i juga do Latinske Amerike.

Aerodrom raspolaže sa četiri salona:

●Flagship Lounge D30 na aerodromu Majami – Nalazi se na Severnom Terminalu, preko puta kapije D-35. Namenjen je putnicima biznis i prve klase, i članovima programa lojalnosti alijanse OneWorld Emerald and Saphire. Otvoren je svakog dana od 04:30 do 22:30h.

●The VIP lounge – Smešten na Južnom Terminalu, u hali J. Maksimalni boravak je 3 sata. Otvoren je od 12:00 do 15:00h, ponedeljkom i utorkom, i od 04:00 do 15:00h sredom, četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom.

●Club Amarica F – Nalazi se na Centralnom Terminalu, u delu za međunarodne letove na trećem spratu u hali F. Radno vreme varira u zavisnosti od letova, ali uglavnom je od 07:00 do 21:00h svakog dana.

●Admirals Club E – Smešten na petom spratu Centralnog Terminala. Namenje korisnicima članova Admiral kluba, OneWorld, a može se i kupiti dnevna propusnica. Otvoren je od 01:00h do 22:30h, svakog dana.

 

Transfer sa aerodroma

●Voz – Mia Mover koji povezuje aerodrom sa centralnom stanicom Majamija, odakle se mogu prebaciti do grada nekim od navedenih prevoznih sredstava.Metrorail voz saobraća svakih 30 minuta radnim danima, a vikendom svakih 15 minuta. U zavisnosti od dela grada gde idete možete odabrati Narandžastu liniju ili Plavu.Tri-rail voz koji saobraća od centrale stanice do bilo koje dela grada.
●Metrobus – postoji više linija koji povezuju Aerodrom sa bilo kojim delog grada.
●Rent-car – vozila više kompanija se nalazi na centralnoj stanici gde se može stići uslugom Mia Mover na trećem spratu terminala.
●Taxi – vozila se nalaze u delu za dolaske u prizemlju terminala.
●SuperShuttle – vozila se nalaze u delu za dolaske, blizu dela za prtljag. Postoje više opcija za prevoz: da se deli vozilo sa drugim putnicima, bez usputog stajanja, privatan prevoz. Usluga se može rezervisati putem interneta. Kada je u pitanju više osoba niža je cena prevoza.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama