Cene po osobi već od 177

Avio karte - Beograd - Madrid

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Madrid je prestonica Španije i treći po veličini grad u Evropskoj Uniji posle Londona i Berlina. U njemu živi oko 3,2 miliona stanovnika, a isto toliko ih ima i u predgrađu. Madrid je važan politički, ekonomski i kulturni centar Španije, a smatra se i važnim finansijskim južne Evrope.

Neke od glavnih atrakcija koje morate obići u Madridu su Muzej Prado, Kraljevska palata, Plaza Major, Puerta del Sol, park Buen Retiro, Muzej arheologije, ali ima i još mnoštvo drugih koje vredi obići.

O aerodromu

Adolfo Suarez Barahas (Barajas Adolfo Suárez Airport) u Madridu, više poznat kao Madrid Barahas, je glavni međunardoni aerodrom u Španiji. Naziv aerodroma potiče od susednog okruga Baharas, koji ima svoju metro stanicu na istoj železničkoj liniji koja služi aerodromu.

Po veličini je drugi u Evropi nakon Šarl de Gola. Otvoren je 1928. godine i nalazi se u granicama grada Madrida. Udaljen je samo 9km od gradske finansijske četvrti i 13km severoistočno od Puerta del Sol, istorijskog centra grada Madrida.

Aerodrom poseduje četiri salona:

●Sala VIP Neptuno Lounge – Nalazi se na drugom spratu u delu za ukrcavanje Terminal 4. Rezervisan za putnike koji nisu u šengenskoj zoni. Otvoren je 24h, 7 dana u nedelji. Maksimalno vreme boravka je 4h.
●Sala VIP Puerta de Alcalá Lounge – Smešten na drugom spratu Terminala 1, u delu za ukrcavanje. Rezervisani salon za domaće i šengenske letove. Pristup imaju putnici biznis klase i vlasnici kartica programa lojalnosti. Maksimalno vreme biravka je 4 sata. Ukoliko let kasni, može se produžiti boravak. Radno vreme od 05:00 do 00:00h.
●Sala VIP PREMIUM lounge – Nalazi se na prizemlju u sali za dolaske, Terminala 4. Nudi VIP usluge uključujući brzu traku i prijavu na let sa prioritetom, pratnju do aviona, privatni siguronosni kontrolni punkt i dostavu prtljaga. Usluge salona moraju biti rezervisane unapred, a plaćanje se vrši kreditnom karticom. Radno vreme od 07:00 do 23:00h.
●Sala VIP Puerta del Sol Lounge – Nalazi se na drugom spratu u delu za ukrcavanje, Terminal 3. Salon rezervisan za domaće i šengenske putnike, sa pristupom osoba sa invaliditetomOtvoren je od 05:00 do 00:00h.

Transfer sa aerodroma

●Autobus  – Aerodrom povezuje centar grada Madrida preko gradskih autobusa Opštinskog transportnog preduzeća  EMT. Linije koje saobraćaju su  200, EKSPRES-203 i 101. Autobusi saobraćaju svakog dana od 06:00 do 23h.
●Voz  – Španska železnička kompanija  RENFE, povezuje Madrid sa aerodromom preko lokalne mreže usluga “Cercanias” C1 i C10 linije. Železnička stanica se nalazi na prvom spratu Terminala 4 i zove se Aeropuerto T4. Saobraća svakih 15-20 minuta, od 05:56h do 22.25h.
●Metro  – postoji metro linija od centra grada do Terminala 4. Metro Mine 8 Nuevos Ministerios, ima dve stanice na aerodromu. Jedna stanica je na prvom spratu Terminala 2 a druga na drugom spratu Terminala 4. Saobraća od 06:05 do 01:30h.
●Taxi  – vozila se nalaze na sva četiri terminala u delu za dolaske i odlaske.
●Rent-a car  – postoji sedam kompanija za iznajmljivanje automobila. Sve kancelarije su smeštene na području dolazaka terminala T1 i T4.

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama