Cene po osobi već od 705

Avio karte - Beograd - Los Angeles

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Los Anđeles je grad i luka u Američkoj saveznoj državi Kalifornija.Smešten je uz samu obalu Tihog okeana.Los Anđeles je najveći grad u Kaliforniji nakon Njujorka i drugi najnaseljeniji grad u Sjedinjenim Amerićkim Državama.

U Los Anđelesu nalazi se jedno od najpoznatijih mesta na svetu: Holivud.Holivud je ime gradske četvrti Los Anđelesa SAD, koja je poznata po koncentraciji filmskih studija i kućama glumačkih (holivudskih) zvezda.

Beverli Hils se nalazi u zapadnom delu Los Anđelesa. Zajedno sa Holivudom čini okruženje Los Anđelesa kojem i pripada. Inače ovo područje je poznato kao ,,Grad bogatih“, zbog činjenice da se tu nalaze vile bogatih i slavnih.

S’obzirom da ovde žive uglavnom veoma bogati ljudi, Beverli Hils je prava poslastica za sve turiste, zato što se ovde mogu videti unikatni automobili i vile vredne divljenja.

Holivudska staza slavnih je pločnik duž Holivudskog bulevara i Ulice Vine u Holivudu, na kojem je izrezbareno preko 2.000 petokrakih zvezda s imenima slavnih ličnosti kojima je čast iskazala Holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.

Najpoznatija plaža u Los Anđelesu je Santa Monika.Santa Monika je poznata kao predivna plaža uz koju se nalazi i veliki zabavni park sa šoping zonom.

Los Anđeles je grad u kom se svake godine tradicionalno dodeljuje nagrada Oskar.

Glavna obeležja Los Anđelesa su znak Holivud, Koncertna hala Volta Diznija, Dolbi teatar, Grifit opservatorija, ali i aerodrom LAX.

O aerodromu ✈

Los Anđeles (Los Angeles International Airport) je međunarodni aerodrom smešten 24km jugozapadno od centra grada. Lokalno je poznat pod nazivom LAX. Izgrađen je 1928. godine a otvoren 1930. Četvrti je na svetu po prometu putnika.

Čvorište za više avio kompanija: American Airlines, United Airlines, Delta Airlines i Alasca Airlines.

Na aerodromu se nalazi 9 salona koji su smešteni na više lokacija. Neki od njih su:

●American Airlines Admirals Club nalazi se na tri lokacije, unutar Terminala 4 i 5.

●Delta Sky Club je smešten na tri lokacije, na Terminalima 2 i 3.

●Air Canada Maple Leaf Lounge se nalazi na Terminalu 7

●United Club ima dva salona smeštena na terminalu 7; jedan kod kapije 71, a drugi između kapija 73 i 75.

Transfer sa aerodroma

Metro – besplatni shuttle bus (autobus G) povezuje aerodrom sa metro stanicom, odakle se može ići metroom do centra grada.Vreme putovanja je 40 minuta.

Autobus – javni gradski autobusi kreću od parkinga C, koji je sa terminalima povezan besplatnim autobusom.

Shuttle – različiti autobusi i mini-kombi vozila voze do destinacija širom južne Kalifornije, uključujući SuperShuttle i Prime Time Shuttle. Autobusi Flyaway su zaduženi za stanice Union Station, Westwood Station i Van Nuys. Vreme putovanja do centra Los Anđelesa je od 30 do 60 minuta.

Taxi – vozila se nalaze ispred terminala na nižim nivoima. Ovlašćena taxi vozila imaju fiksne tarife za lokalne destinacije. Lista provajdera je dostupna na sajtu aerodroma.

Rent-a car – više kompanija nudi mogućnost iznajmljivanja automobila. Njihove kancelarije i predstavništva se nalaze na terminalima.

Beograd je vazduđnom linijom od Los Anđelesa udaljen 10.308km. Let iz Beograda ka Los Anđelesu sa jednim presedanjem u proseku traje oko 15 sati i 40 minuta.

Razlika u vremenskoj zoni između Beograda i Los Anđelesa je -9 sati.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama