Cene po osobi već od 203

Avio karte - Beograd - London

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

London je glavni i najnaseljeniji grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. On se nalazi na reci Temzi na jugoistočnom delu ostrva Velike Britanije. London su osnovali još stari Rimljani koji su ga nazivali Londinijum.

London je vodeći globalni grad u umetnosti, trgovini, obrazovanju, zabavi, modi, finansijama, zdravstvu, medijima, turizmu i mnogo čemu drugom.

Bučan, živ i istinski multikulturan, London je megalopolis ljudi, ideja i energije. On je ujedno i najveći grad u zapadnoj Evropi i Evropskoj uniji. Prema zvaničnim podacima, u Londonu živi preko 8 miliona ljudi.

Nije čudo što London godišnje privuče oko 15 miliona turista, naročito ako se uzmu u obzir brojne atrakcije po kojima je poznat: Bakingemska palata, tauer of London, čuveni sat Big Ben, zgrada Parlamenta,oko Londona,Pikadili Sirkus,Trafalgar trg,Hajd park,Britanski muzej, Čerčilove ratne sobe,muzej Viktorije i Alberta,Nacionalna galerija,Katedrala Svetog Pavla kao i Vestminsterska opatija.

Beograd je od Londona vazdušnom linijom udaljen 1692km. Na relaciji između ova dva grada postoji direktan let Air Serbia avio kompanijom koji prema trenutnom redu letenja saobraća dva puta nedeljno, petkom i nedeljom. Let traje 3 sata i 10 minuta.

O aerodromu ✈

Hitrou aerodrom poznat kao i London Heathrow, je glavni međunarodni aerodrom u Ujedinjenom Kraljevstvu. Osnovan je 1929. godine na istoimenom mestu, po kome je i dobio ime.Nalazi se 24km zapadno od centra grada. Kao najveći aerodrom u Evropi, domaćin je za preko 100 avio kompanija koje pružaju usluge kako na domaćim tako i na međunarodnim letovima.Glavno je čvorište avio kompanije British Airways.

Aerodrom poseduje sa četiri salona:

●Plaza Premium Lounge: Nalaze se 4 takva salona na Terminalima 1, 3, 4 i 5. Radno vreme je od 05h do 22h, izuzev salona na terminalu 3 gde je radno vreme od 05:30h do 21:30h.
●SkyTeam Lounge: Nalazi se na Terminalu 4, u delu za odlaske preko puta kapije 10. Salon se sastoji od dva nivoa, sa pogledom na aerodrom. Radno vreme je od 05h do 22:30h.
●The House Lounge: Na Terminalu 4. Otvoren je od 06h do 21h.
●No1 Lounges – Lounge and Travel Spa: Smešten na terminalu 3.

Transfer zone na aerodromu Hitrou

Aedrodrom raspolaže sa 4 aktivna terminala:

●Terminal 2 – najnoviji terminal na aerodromu. Sa njega poleću avio kompanije članice Star Alijanse. Ugosti 1,2 miliona putnika godišnje.
●Terminal 3 – terminal 3 se nalazi blizu terminala 2 u centralnom delu zgrade. Sa njega poleću članice Oneworld alijanse.
●Terminal 4 – Nalazi se u južnom delu aerodroma, blizu Cargo terminala. Povezan je sa Terminalima 2 i 3 Heathrow Cargo tunelom. Većina letova je iz Severne Afrike, Azije i nekih delova Evrope. Domaćin je avio kompanijama članicama SkyTeam alijanse.
●Terminal 5 – U zapadnom delu aerodroma. Na njemu se nalazi i tranzitna zona. Sa njega poleću i sleću avioni avio kompanije British Airways.

Postoji interni prevoz putnika između terminala.

Transfer sa aerodroma

●Heathrow Express – Najbrža veza između aerodroma i centralnog Londona. Voz saobraća svakih 14 minuta. Putovanje sa Terminala 2 i 3 traje 15 minuta, a par minuta duže sa Terminala 4 i 5.
●London Underground – Piccadilly Line metro polazi sa svih terminala, a putovanje traje oko 60 minuta.
●Tfl Rail – Voz povezuje aerodrome sa lokalnim stanicama u zapadnom i centralnom Londonu. Polazi sa Terminal 2 i 3. Putovanje traje oko 30 minuta.
●Taxi – Vozila se nalaze ispred svakog terminala.
●Autobus – Centralna autobuska stanica je smeštena između Terminala 2 i 3. Autobusi saobraćaju od 06h do 22:30h.

Pored glavnog međunarodnog aerodroma Heathrow, postoji još pet aerodroma, a to su:

Gatwick (LGW) – udaljeniji od grada, nekih četrdesetak km. Aerodrom raspolaže sa dva terminala, južni i severni.

Transfer sa aerodroma

●Voz- Gatwick Express koji saobraća na svakih 15 minuta. Vožnja traje oko pola sata
●Autobus – autobuska stanica se nalazi ispred aerodroma
●Taksi – vozila se nalaze ispred terminala, vožnja traje oko sat vremena

Stansted (STN) – je najpopularniji aerodrom za nisko budžetne avio kompanije.Samo je jedan terminal i to s potpisom poznatog arhitekte Normana Fostera iz 1991. Nalazi se na pola puta između Cambridgea i Londona.Od grada je udaljen oko 50km.

Transfer sa aerodroma

●Voz – Stansted Express voz saobraća na svakih 15 minuta. Vožnja traje oko 45 minuta do stanice Liverpool Street i do stanice Tottenham Hale gde se može presedati na podzemnu železnicu Victoria Line prema centru grada.
●Autobus – Autobusi National Express saobraćaju po unapred regulisanom redu vožnje. Vožnja traje oko sat vremena.
●Taksi- vozila se nalaze ispred terminala.

Luton (LTN) – udaljen je od Londona oko 50 km. Najmanji je od četiri aerodroma sa oko 14,5 miliona putnika godišnje.

Transfer sa aerodroma

●Voz – East Midland vozovi saobraćaju na svakih sat vremena sa stanice St.Pancras za Luton. Vožnja traje samo 25 minuta. Thameslink vozi svakih 15 minuta i vožnja traje oko 35 min.
●Autobus – Autobusi National Express saobraćaju sa stanice Victoria .Vožnja traje između sat i dva, u zavisnosti od gužve.
●Taksi- vozila se nalaze ispred terminala.

City (LCY) – mali aerodrom najbliži gradu. Svega desetak km. Nalazi se u kvartu Docklands blizu Canary Warf. Na City lete samo kratki evropski letovi pa nije organizovan za presedanje na duge letove.

Transfer sa aerodroma

●Voz-Docklands Light Railway, vožnja traje oko dvadeset minuta
●Taksi- vozila se nalaze ispred terminala.

Southend (SEN) – je grad u Essexu sedamdesetak km udaljen od Londona blizu ušća Temze. Postao je popularan među low cost kompanijama za jeftine letove najviše prema Španiji i Francuskoj.

Transfer sa aerodroma

●Voz – Greater Anglia vozi do Liverpool street-a. Vožnja traje oko 50 minuta.
●Autobus – Autobuska stajališta se nalaze ispred aerodroma
●Taksi – vozila se nalaze ispred terminala.

Heathrow i Gatwick aerodromi su spojeni autobuskom linijom što je važno jer su ponekad konekcije s drugog aerodroma. Ta vožnja može biti do dva sata jer autonus ide po Londonskoj obilaznici na kojoj je uvek gužva.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama