Cene po osobi već od 146

Avio karte - Beograd - Ljubljana

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Ljubljana je glavni grad Slovenije. Sa svojih oko 270.000 stanovnika Ljubljana je jedna od najmanjih prestonica u Evropi. Grad se nalazi u centralnom delu Slovenije, u Ljubljanskoj kotlini između Alpa i Jadranskog mora.

Glavna gradska znamenitost je Tromostovje na reci Ljubljanici u centru grada. Tu se nalaui Prešernov spomenik. Mesarski most je jedan od najmlađih mostova i od tromostovja je udaljen stotinak metara niz reku.Zmajski most sa četiri zmaja raširenih krila na svakom kraju jedan je od simbola Ljubljane.Od znamenitosti u Ljubljani se nalaze Narodna galerija Slovenije i moderna galerija Ljubljane,Biskupska palata,Stiški dvorac,Ljubljanski dvorac,Tivoli park. Jezero Bled je biser slovenačkih Alpa, okruženo planinskim vrhovima. Na sredini jezera se nalazi ostrvo sa crkvom Svete Marije.U blizini Ljubljane se nalazi Postojnska jama koju naseljava čovečja ribica što je čini jednim od najpopularnijih izleta .

Beograd je od Ljubljane vazdušnom linijom udaljen 485km. Direktan let između ova dva grada postoji avio kompanijom Air Serbia. Let traje sat vremena i 25 minuta.

O aerodromu ✈

Aerodrom Ljubljana je 2007. godine preimenovan u aerodrom Jože Pučnik u čast nekadašnjeg političkog lidera. Nalazi se u blizini mesta Brnik na 24km od Ljubljane.Najveći je internacionalni aerodrom u Sloveniji, a sa njega takođe saobraćaju i low cost avio kompanije.

U okviru aerodroma Jože Pučnik nalaze se dva salona:

●VIP lounge
●Business lounge – Dostupan putnicima koji lete biznis klasom kompanijama Air France, Turskih Airlines, Finnair, LOT Polish Airlines kao i za članove lojaliti programa.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – linije Alpe Tour i Alpe Adria Line polaze sa terminala i saobraćaju do Ljubljane, Kranja, Bleda i Bohinja. Polasci su na svakih 45 minuta, 24h dnevno.
●Shuttle – linije GoOpti, Markun Borut, ZUP, MNJ saobraćaju po ustaljenom redu vožnje.
●Taxi – vozila se nalaze ispred svakog terminala.
●Rent-a car – vozila se mogu iznajmiti u rent-a car agencijama.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama