Cene po osobi već od 244

Avio karte - Beograd - Lisabon

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Lisabon glavni je grad Portugalije. Ujedno je i najveći grad u državi i središte portugalske politike, privrede i kulture. Lisabon je takođe treće po veličini i značaju središte Iberijskog poluostrva, posle Madrida i Barselone. U samom gradu Lisabonu živi oko 550 hiljada stanovnika, ali Lisabon sa prigradskim naseljima ima čak 2,9 miliona stanovnika.

Za Lisabon kažu da prestavlja pravi dragulj Pirinejskog poluostrva i mesto gde pravi poštovaoci umetnosti, neverovatne arhitekture i dobrog vina uvek pronađu poneki sadržaj za sebe.Takođe ovaj grad nazivaju i melaholičnim zavodnikom, jer pored šarolike arhitekture iznova osvaja zvucima sanjalačke fado muzike i mirisima beskrajnog okeana.

U Lisabonu ćete zateći pregršt turističkih atrakcija, istorijskih znamenitostima, muzeja i spomenika. Takođe i obilje portugalske gostoprimljivosti, koja prosto mami turiste iz čitavog sveta.

Ukoliko i Vas put nanese do ove atraktivne portugalske lepotice, evo nekoliko predloga koje će Vaše putovanje svakako obogatiti i učiniti zaista vrednim pomena: gradska četvrt Baixa,lift Santa Justa,tvrđava Tore de Belem,most Vasko de Gama,spomenik otkrića,zamak Svetog Đorđa,Okeanarijum,muzej pomorstva,muzej keramičkih pločica,Sintra..

O aerodromu ✈

Aerodrom Lisabon Portela (Humberto Delgado – Lisbon Portela Airport) je glavni međunarodni aerodrom u Portugalu. Smešten je u urbanom okruženju sa godišnjim prometom oko 14 miliona putnika.

Aerodrom raspolaže sa četiri salona:

●Tap Premium salon na aerodromu Portela – Nalazi se u Šengen zoni
●ABC Biznis salon na Lisabon aerodromu – Nalazi se na Terminalu 1
●ANA salon na aerodromu Humberto Delgado – smešten je na Terminalu 1.
●Plavi salon na Portela aerodromu – namenjen putnicima biznis i ekonomske klase

Transfer od aerodroma

●Metro – Od aerodroma do centra grada možete doći metroom. Karta je jeftina, putovanje je udobno, vožnja do centra grada traje od 15min do 25min.
●Autobus – postoje tri autobuske linije-Aerobus 1,2,3 koji saobraćaju do centra grada na svakih 20min ili 40min. Takođe postoji i gradski autobuski prevoz i noćni autobuski prevoz koji saobraća od Lisabona do drugih gradova.
●Taksi – Taksi vozila nalaze se ispred aerodroma
●Rent-a car je moguće iznajmiti sa vozačem ili bez vozača. Cene iznamljivanja su veće ukoliko se angažuje vozač i ako je automobil luksuzniji. Ako želite da iznajmite auto po ekonomičnoj ceni, neophodno je to uraditi pre dolaska na aerodrom.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama