Cene po osobi već od 327

Avio karte - Beograd - Krasnodar

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Krasnodar je do 1920. poznat i pod imenom Jekaterinodar (rus. Ekaterinodar) grad je na jugu evropskog dela Ruske Federacije, glavni i najveći grad Krasnodarske pokrajine i jedan od najvažnijih privrednih i kulturnih centara na teritoriji Južnog federalnog okruga. Kolokvijalno se naziva i „južnom prestonicom Rusije”.

Osnovan je 1793. po nalogu tadašnje imperatorke Katarine Velike, a od 1867. ima i zvaničan status grada. Nalazi se u centralnom delu Kubanja, na desnoj obali reke Kubanj, na nekih 1.350 km jugozapadno od Moskve, glavnog grada zemlje.Grad Krasnodar nalazi se u centralnom delu Krasnodarske pokrajine, u geografsko-istorijskoj regiji poznatoj kao Kubanj.
Uz desnu obalu Kubanja nalaze se brojna manja jezera koja predstavljaju relikte nekadašnjeg rečnog korita (mrtvaje). Najveće među njima je jezero Stari Kubanj. Pedološku osnovu područja predstavljaju aluvijalna zemljišta prekrivena slojevima černozema.Nakon ispunjavanja jezera reka je postala plovna sve do Ust Labinska, a sam Krasnodar je po prvi put povezan plovnim putem sa azovsko-crnomorskim primorjem.

Krasnodar se nalazi na jugu evropskog dela Rusije i poznat je kao industrijski, privredni i kulturni centar ove oblasti. Er Srbija je direktnu vazdušnu vezu sa “južnom prestonicom Rusije” prvi put uspostavila u junu 2019. godine, a sada će biti prva strana avio-kompanija koja obnavlja saobraćaj do ovog ruskog grada. Direktan let od Beograda do Krasnodara u proseku traje dva sata i 30 minuta.

O aerodromu ✈

Paškovski Krasnodar (Pashkovsky Airport,) međunarodni aerodrom Krasnodar se nalazi 12km istočno od centra grada Krasnodara. Osnovan je davne 1933. godine. Deveti je po prometu u Rusiji.
Danas je aerodrom od strateškog značaja za Rusiju kao južna vazdušna kapija. Koristi ga više od 30 avio kompanija koje lete do 62 destinacije, uključujući 17 međunarodnih destinacija.

Aerodrom raspolaže sa dva salona:

●Comfort Lounge na aerodromu Paškovski u Krasnodaru – Nalazi se na drugom spratu domaćeg terminala.Salon je otvoren 24h dnevno.
●International Business Lounge na Krasnodar aerodromu – Smešten je na prvom spratu međunarodnog terminala.Radno vreme je 24h dnevno.

Transfer sa aerodroma

●Autobus – Sa aerodroma se putnici mogu povezati sa železničkim terminalom 1 Karasnodar, koristeći trolejbus 7 (jednočasovno putovanje) ili minibus 43 ili 15 (40 minuta putovanja). Autobuske linije 1 i 1A saobraćaju do centra grada.
●Taxi – vozila se nalaze na prvom spratu, domaćeg terminala u delu za dolaske.
●Rent-a car – vozila nekolicina avio kompanija se nalaze na terminalu.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama