Cene po osobi već od 158

Avio karte - Beograd - Kopenhagen

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Kopenhagen je glavni i najveći grad Danske.Prostire se napovršini od 526km2.U samom gradu živi oko 540 hiljade stanovnika a na širem području oko 1,2 miliona stanovnika.Kopenhagen je političko,privredno i kulturno središte Danske.

Kopenhagen je povezan sa Švedskom kombinacijom mosta i tunela, koji preko zaliva idu sa istočne obale Zelanda do Malmea. Sa gornje strane mosta je autoput, a u donjem delu su brze pruge, tako da brojni putnici i za druge severne države koriste Kopenhagen, jer je njegov aerodrom „Kastrup” najznačajniji u Skandinaviji.

U Kopenhagenu ima mnogo znamenitih objekata i kulturnih sadržaja, pa je gostima veoma teško da se odluče šta prvo da obiđu. Najčešće se odlučuju za posetu kraljevskim palatama: Amelijenborgu, Frederiksborgu i Rozenborgu, a naročito Kristijansborgu, u kome i danas zaseda danski parlament.Obavezno treba obići bar nekoliko muzeja, a pre svih Nacionalni muzej, Znanstveni muzej i Muzej umetnosti, a ako stignu i Rundetern ili Okrugli toranj, najstariju opservatoriju u Evropi.Pažnju turista privlači i impresivna zgrada Opere, smeštena na samoj obali mora, koja je izgrađena pre sedam godina, a mnogi tvrde da je po lepoti druga u svetu, odmah posle sidnejske.Ljubitelji prirode i holtikulture dosta vremena provedu u nekom od brojnih i čarobnih gradskih parkova, među kojima su Falendparken, Amager, Orstendsparken i Dihaven.

Gosti sa decom ne propuštaju da bar malo vremena provedu u parku Femaren i zoološkom vrtu, a za sve uzraste zanimljiv je i čuveni „Tivoli”, najpoznatiji zabavni park na Starom kontinentu. Zabave u Kopenhagenu ima na pretek, a najveći izbor pruža pešačka ulica Stroget i nadaleko poznata Nova luka – Niheven.Naravno, nikako ne treba zaboraviti ni čuvena danska piva „tuborg” i „karlsberg”.

O aerodromu ✈

Kastrup je najveći aerodrom u Skandinaviji, koji opslužuje grad Kopenhagen i okolni region.Nalazi se na samo 8km od centra grada grada Kastrup, na ostrvu Amager (aerodrom je takođe udaljen samo 24km od Malmea).

Aerodrom opslužuje i lokalni i međunarodni saobraćaj i jedno je od tri glavna čvorišta nacionalnog avio-prevoznika Scandinavian Airlines (SAS – deo Star Alliance-a). Sadržaji su sveobuhvatni, sa tri zgrade terminala, železničkom stanicom, parkingom, policijskom stanicom, ugostiteljskim objektom Gate Gourmet i četiri velika hangara za održavanje. Sastoji se iz 3 terminala.

Aerodrom raspolaže sa pet salona:

●Aspire- Terminal 2, kontrolna oblast, 1. sprat, pored ulaza gejta A i između pristaništa A i B.
●Aviator -Terminal 2, kontrolna oblast, 1. sprat, između gejtova A i B.
●CPH – Terminal 2, kontrolna oblast.
●Eventyr – Terminal 2, kontrolna oblast, 2. sprat, pristanište C, blizu gejta 26. Dostupno samo za putnike na međunarodnim letovima.
●Primeclass – Terminal 3, kontrolna oblast, 2. sprat, pristanište D, pored gejta 101.

Transfer sa aerodroma

●Voz – Postoje direktni brzi vozovi do centralne stanice u Kopenhagenu, kao i brojna druga odredišta u Danskoj i Švedskoj. Stanica i biletarnica se nalaze na terminalu 3.

●Metro – Metro linija M2 povezuje aerodrom sa centrom grada (vreme putovanja je oko 14 minuta). Stanica se nalazi na terminalu 3, gde se mogu kupiti karte.

●Autobus – Nekoliko autobuskih linija (5A, 35 i 36) vozi od aerodroma do centra grada (vreme putovanja je otprilike 55 minuta) i drugih odredišta u Kopenhagenu i oko njega. Noćni autobus 96N saobraća od Terminala 3 do Radhuspladsen.

●Taksi vozila se nalaze ispred područja za dolaske terminala 1, 2 i 3. Vožnja do Kopenhagena traje otprilike 15 do 20 minuta. Taksiji do Malmea takođe su dostupni.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama