Cene po osobi već od 285

Avio karte - Beograd - Kijev

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Kijev je glavni grad Ukrajine.Nalazi se na severu države na obali reke Dnjepar.Prostire se na površini od oko 839km2.

Grad je bogate istorije, sa raskošnom turističkom ponudom. Pored divnih muzeja, spomenika, arhitekture i raskošnih ulica.U XI veku Kijev je bio najveći grad Evrope.

Deo svetske baštine Uneska i jedno od sedam svetskih čuda Ukrajine, Kijevsko-pečerska lavra jedan je od najpoznatijih spomenika pravoslavne vere za Ukrajince.

Dobar i efikasan, Kijevski metro ima jednu od najdubljih stanica na svetu.

Kijev je pre 50 godina proglašen za najzeleniji grad na svetu sa svojih 56.000 hektara drveća i zelenila. I danas je ovaj grad poznat po svojim zelenim parkovima za duge šetnje, uživanje i opuštanje.Holosijvski park je jedan od parkova u kome se stanovništvo svakodnevno okuplja. Pored lepog zelenila, ovde se nalaze i kaskadna jezera, koja su posebna atrakcija.
Takođe, tu je i park slavnog ukrajinskog književnika, slikara i humaniste Tarasa Ševčenka, koji se nalazi blizu muzeja koji je takođe posvećen njemu.Srce Kijeva čini njegova glavna ulica Hreščatik u kojoj se nalaze mnoge poslovne zgrade, turističke atrakcije i metro-stanice. Ona vodi prema Trgu nezavisnosti, gde se ljudi često okupljaju da proslave velike događaje.Ulica skulptura u Kijevu je poznata kao najveselija ulica u gradu. Kaže se da nijedna osoba nije prošla kroz nju bez osmeha na licu.
Kijev je takođe poznat kao grad kestena. U vreme Sovjetskog saveza cvetanje kestena, svakog aprila, bio je zvanični simbol Kijeva.

O aerodromu ✈

Borispolj Kijev (Boryspil) je međunarodni aerodrom u Ukrajini, koji opslužuje glavni grad Kijev, od koga je udaljen 29km.On je najveći i najfrekventniji u zemlji.Pokriva 65% letova iz/ka/preko Ukrajine, uključujući sve interkontinentalne i većinu međunarodnih letova.

Aerodrom raspolaže sa jednim salonom:

●Business Lounge – Terminal D, javna oblast, 2. sprat (za putnike čiji su polasci na lokalnim letovima; 4. sprat (za putnike čiji su polasci na međunarodnim letovima).

Transfer sa aerodroma

●Autobus – Skybus obezbeđuje redovan transport od aerodroma (sa terminala A i B) do centra grada (centralna železnička stanica). Isto tako staje i na Kharkivska Metro stanicu. Putovanje traje 45 minuta.

●Taksi – Vozila se nalaze ispred odeljka za dolaske. Putovanje do centra grada traje od 25 do 40 minuta, zavisno od saobraćaja.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama