Cene po osobi već od 629

Avio karte - Beograd - Havana

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Kuba je zeleni smaragd uronjen između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Okružena je Sjedinjenim Američkim Državama, Bahamima, Meksikom, Kajmanskim ostrvima, Jamajkom i Haitijem. Zahvaljujući tropskoj klimi život buja u svim oblicima, a temperatura varira oko 25 stepena C. Jedan od najlepših ukrasa ove obale su svakako koralni grebeni.

Posle decenija izolacije izazvane Kastrovom komunističkom revolucijom, danas je turizam ponovo postao primarna grana kubanske ekonomije. Većina turista dolazi iz Kanade i zemalja Evropske unije. U popularne turističke destinacije spadaju Varadero, Havana, Cayo Largo. Ostrvo je najvećim delom u ravnici, sa brdima i planinama u jugoistočnom delu i najvišim vrhom Piko Real de Turkino na 2,005 m.
Ostrvska klima je tropska. Sušna sezona je od novembra do aprila, a kišna od maja do oktobra.

Upoznati Kubu, znači dobiti puno više od očekivanog. Svakako, ova karipska lepotica skriva bogatu kulturu, muziku, latino ritmove i predstavlja zemlju suprotnosti. Uprkos brojnim problemima kojima se tokom istorije suprotstavljala, stanovništvo je sačuvalo prepoznatljiv duh.

 

Kuba je omiljena destinacija hedonista koji će uživati u raskošnim ukusima ruma i tobaka i gde će sva čula doživeti erupciju zadovoljstva.

Država Kuba
Površina 109,884 km2
Jezici koji se govore španski, engleski
Valuta Kubanski Pezos, Kubanski konvertabilni Pezos
Vizni režim Vize za Kubu za turističke posete nisu potrebne državljanima Republike Srbije za boravak do 90 dana. Po ulasku u zemlju se popunjava formular koji se čuva do izlaska iz zemlje.

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama