Cene po osobi već od 189
Frankfurt novogodišnja čarolija putovanja

Avio karte - Beograd - Frankfurt

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Frankfurt je smešten na reci Majni, opština je u Nemačkoj saveznoj državi Hesen. Grad je sa preko 700.000 stanovnika najveći grad Hesena i peti po veličini u Nemačkoj.Pun naziv grada je Frankfurt na Majni.Ovaj nemački grad star 2.000 godina nudi mnogo znamenitosti i zabavnih aktivnosti. Osim svoje gospodarske uspešnosti, Frankfurt grad je i veoma tradicionalan. Prednost ovog grada je kulturna ponuda grada, kao i frankfurtski noćni život.

Frankfurt spada u top 10 gradova na svetu po kvalitetu života. Kako nije mnogo veliki grad, zovu ga najmanja svetska metropola, te je sve Frankfurt zanimljivosti moguće obići za dva dana.Ono što treba obići kada ste u Frankfurtu je Katedrala Svetog Vartolomeja,Romer,originalna kuća opere-Alte Oper,Geteova kuća,obala muzeja-Museumsufer,tržni centar MyZeil,najveći botanički vrt u Nemačkoj-Palmengarten.

O aerodromu ✈

Frankfurt na Majni (Frankfurt am Main) je najprometniji aerodrom u Nemačkoj, treći u Evropi. Sastoji se od dva putnička terminala s kapacitetom od oko 65 miliona putnika godišnje, četiri piste i brojnih logističkih objekata.

Na ovom aerodromu se nalazi i glavno čvorište avio kompanije Lifthansa Airlines.

Aerodrom poseduje pet salona:

●Welcome lounge – nalazi se na terminalu 1, deo za dolaske B. Ovaj salon je dostupan interkontinentalnim putnicima koji stižu na terminal 1. Radno vreme je od 05:00h do 13:00h.

●Sky Lounge – nalazi se na terminalu 2, treći sprat tranzitne zone. Tranzitni putnici se moraju čekirati za sledeći let pre posete salonu. Oni koji putuju prvom ili biznis klasom određenih avio kompanija ne plaćaju ulaz. Salon je otvoren svakog dana od 07:15h to 19:00h.

●Primeclass Lounge – nalazi se na terminalu 2. Putnici mogu uživati u ovom luksuznom opremljenom salonu, nezavisno od toga kojom avio kompanijom ili klasom lete. U ekskluzivnom ambijentu se nudi velik izbor hrane i pića, časopisa, novina, itd. Salon je otvoren svakog dana od 06:00h do 10:30h.

●Lufthansa Senator Lounge – nalazi se na terminalu 1, posle pasoške kontrole. Salon je dostupan svim putnicima terminala 1 i 2 koji ne polaze na Šengejske letove, na raspolaganju je svakog dana od 06:30h do 10:00h.

●Emirates Lounge – nalazi se na terminalu 2. Predviđen je samo za Emiratove putnike. Putnicima prve i biznis klase ulaz je besplatan, kao i putnicima ekonomske klase sa Skywards Platinum i Gold karticom. Otvoren je svakog dana, od 06:00h do 10:00h ili od 11:00h do 15:00h.

Transfer sa aerodroma

●Voz- regionalna železnička stanica nalazi se u blizini Terminala 1. Odavde putnički vozovi, linije S8 I S9, polaze za centralnu stanicu u Frankfurtu, Ofenbahu, Hanu, Majncu, Visbadenu. Železnička stanica za brze vozove nalazi se u blizini Terminala 1, odakle vozovi polaze do centralnih stanica u Kelnu i Štutgartu, sa konekcijama za Nemačku i Evropu.
●Autobus – stajališta se nalaze ispred Terminala 1 i Terminala 2.
●Shuttle linije- saobraćaju do aerodroma u Hanu, Heidelbergu, Manhajmu i Strazburu, polasci su ispred Terminala 1.
●Taksi – stajalište taksi vozila se nalaze ispred oba terminala. Vožnjatraje od 20 do 30 minuta do centra grada.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama