Cene po osobi već od 633

Avio karte - Beograd - Filadelfija

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Filadelfija je najveći grad američke države Pensilvanije i peti najveći grad u Sjedinjenim Američkim Državama. Nalazi se na istoku zemlje.to je najveći ekonomski,politički i turistički centar Amerike.

Filadelfija je popularan grad iz celog sveta. postoji mnogo atrakcija koje podsećaju na najznačajnije događaje u istoriji Amerike.Grad se smatra kulturnim glavnim gradom Pensilvanije jer se većina muzeja nalazi upravo u Filadelfiji.

Najpoznatiji istorijski spomenik u Filadelfiji je Nezavisna dvorana. Poznata kao i sala Nezavisnosti koja je proglasila Deklaraciju o nezavisniti i usvojila prvi američki ustav. Danas je ova sala otvorena za posetioce.

Ostale zanimljivosti koje su nezaobilazne u Filadelfiji su Liberti Bell, Alfertova ulica, Betsi Ross House, Filadelfijski muzej umetnosti,Villiam Pen Tower, Katedrala Petra i Pavla,Crkva Hrista,Metodistička crkva Sveti Džordž,crkva Josifa,Delavare Embankment..

Vremenska razlika između Filadelfije i Beograda je -5 sati.

Beograd je vazdušnom linijom od Filadelfije udaljen 7.391km.

 

O aerodromu

Najveći aerodrom u državi Pensilvanija i Delaver Veliju, međunarodni aerodrom “Filadelfija” (PHL), lociran je oko 11 kilometara jugozapadno do centra Filadelfije.

Glavno je čvorište avio kompanije American Airlines.Ostali prevoznici sa velikim prisustvom na aerodromu uključuju Delta Air Lines , Southwest Airlines i United Airlines. Ima sedam terminala sa 126 vrata i četiri pista. Služba je 91 domaćih i 39 međunarodnih destinacija.

Aerodrom Filadelfija godišnje poseti oko 30 miliona ljudi.

Oko 15 avio kompanija saobraća između PHL-a i 130 destinacija. Ovo uključuje 38 odredišta u Severnoj Americi, Karibima, Centralnoj Americi, Evropi i Bliskom istoku.

Transfer sa aerodroma:

Međunarodni aerodrom u Filadelfiji je povoljno dostupan od strane I-95, I-76 i Route 291.

●Regionalni javni prevoz na PHL-u uključuje i aerdoromsku metro liniju SEPTA, koja vezuje aerodrom sa centrom Filadelfije, kao i nekoliko SEPTA autobuskih linija.

●Taksi-Uslugama taksija može se pristupiti u zoni 5 na putu komercijalnog saobraćaja. Stope taksi se zasnivaju po putovanju, a ne po osobi. Većina taksi vozila može da primi do tri putnika. U nekim slučajevima određeni tipovi vozila mogu primiti četiri putnika.

●Šatl- Sedan i limuzine mogu se pristupiti u zoni 6, a usluge sa zajedničkom vožnjom mogu se pristupiti u zoni 7 na putu komercijalnog saobraćaja.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama