Cene po osobi već od 100

Avio karte - Beograd - Cirih

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Cirih je najveći grad Švajcarske koji je poznat kao ekonomsko i kulturno središte i jedan od glavnih finansijskih gradova Evrope. Takođe, poznat je i kao grad čokolade, sireva, satova i banaka. Iako nije glavni grad Švajcarske, poseduje dosta zanimljivljih mesta koje vredi posetiti.

Evo kojih 13 mesta obavezno posetiti u Cirihu: Ciriško jezero, crkva Grosminster, crkva Frauminster, najveći časovnik u Evropi, švajcarski nacionalni muzej, muzej igračaka, zoološki muzej i zoološki vrt, muzej Ritberg, kineski vrt, ciriška ulica crvenih fenjera, prodavnice čokolade, nezaobilazne šoping zone i zone noćnog provoda.
Nije sve u odeći i noćnom provodu, nešto je i u siru. Najbolji švajcarski sir ćete naći na pijaci Burlikplac (Bürkliplatz market), koja je poznata i po organskoj hrani.

Beograd je od Ciriha vazdušnom linijom udaljen 962km.
Iz Beograda ka Cirihu direktnim letom do glavnog aerodroma u Švajcarskoj saobraćaju dve velike avio kompanije Air Serbia i Swiss Airlines. Let traje 1 sat i 55 minuta.

U Cirihu se nalazi najveći švajcarski aerodrom Cirih-Kloten. On je ujedno i vazdušna luka kompanije Swiss Airlines. Aerodrom je 12 km udaljen od centra grada.Ovaj veliki međunarodni aerodrom sa koga godišnje poleti više od 25 miliona putnika, jedan je od najznačajnijih aerodroma na svetu.

Aerodrom poseduje čak pet salona:
●Aspire salon raspolaže sa 100 mesta i namenjen je putnicima biznis i prve klase.
●Dnata Skyview salon rezervisan je za putnike biznis i prve klase, ali je dostupan i ostalim putnicima u zavisnosti od raspoloživosti.
●Prime class salon je dizajniran u modernom stilu.
●Swiss arrival lounge je salon za putnike u dolasku nakon izlaska iz tranzitne zone. Nalazi se pored informativno-turističkog centra.
●Swiss saloni za putnike viših klasa smešteni su po celom aerodromu.
Svi saloni poseduju restorane u luksuznom ambijentu sa vrhunskim specijaltetima,privatne sobe, tuševe,pristup internetu..

Transfer od aerodroma do grada

Transfer od aerodroma do centra grada je dobro povezan raznim vidovima saobraćaja kao što su voz i tramvaj gde se karte mogu kupiti  u check in zoni 3, kao i na samouslužnim aparatima-kioscima smeštenim u zoni dolazaka 1 i 2.

●Tramvaji polaze na svakih 10-15min do Glatparka, Oerlikona i Irchela.
●Regionalni autobusi saobraćaju na svakih 10 min do velikih regija.Specijalni autobusi saobraćaju do velikih centara tokom zimske turističke sezone. Polasci su u ranim jutarnjim satima.Shuttle   autobusi – besplatna usluga transporta za goste hotela koji se nalaze u blizini aerodroma.
●Taksi – vozila su smeštena ispred zgrade aerodroma.
Postoji i mogućnost iznamljivanja Rent-a-car –a kod ovlašćenih prevoznika.

 

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama