Cene po osobi već od 572

Avio karte - Beograd - Čikago

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Čikago je treći grad po veličini i značaju u Sjedinjenim Američkim Državama. Čikago je smešten u unutrašnjosti kontinenta, u državi Ilinois. Poznat je i pod nazivom „Grad vetrova“, zbog ledenih vetrova koji duvaju sa jezera Mičigen.

Gradom protiče reka Čikago koja spojena sa rekom Misisipi odlazi u Meksički zaliv i okean.Čikago je grad nebodera. Radi se o finansijskom, industrijskom, kulturološkom, sportskom, trgovačkom, turističko-ugostiteljskom i obrazovnom centru Amerike.

Čikago je grad u kojem možete svaki sekund svog boravka provesti fenomenalno. Čikago jeste skup grad, ali postoje atraktivna mesta koja možete obići i bez budžeta.Ovo su mesta koja obavizno treba videti i posetiti u Čikagu: pristanište Navy Pier,oaza mira-Millennium park,Shed Aquarium,umetnički institut u Čikagu,Willis Tower,prirodnjački muzej,Mičigen avenija,parkovi Lincoln i Grant,muzej nauke i industrije,planetarijum Adler…

U gradu se nalazi preko 200 pozorišta i 200 umetničkih galerija.Grad broji 552 parkova i oko 8.ooo restorana.

Ukupna dužina šetalačke zone pored jezera iznosi 46 kilometara, od kojih 30 kilometara odlazi i na biciklističke staze.Ukupna dužina plaža osposobljenih za kupanje iznosi 24 kilometara.

Beograd ima razliku od +7 sati u odnosu na Čikago.

Beograd je od Čikaga vazdušnom linijom udaljen 8.033 kilometara. Još uvek ne postoji direktni let na relaciji Beograd-Čikago.

U proseku let do Čikaga sa jednim presedanjem traje oko 15 sati.

 

O aerodromu

O’Hare internacionalni aerodrom u Čikagu se nalazi 23km od centra grada. Ovaj aerodrom je na šestom mestu po posećenosti u svetu, oko 80 miliona ljudi godišnje prođe kroz njega.

Aerodrom O’Hare je glavna baza jedne od tri nacionalne i najveće kompanije u Americi, United Airlines avio kompanije.

 

Aerodrom raspolaže sa više salona a neki od njih su:

●Air France – KLM salon – nalazi se u sklopu internacionalnog Terminala 5, posle siguronosne kontrole.

●Delta Sky Club – salon koji se nalazi u sklopu Terminala 2.

●United Club – Tri salona United Club se nalaze u sklopu terminala 1, četvrti je u sklopu terminala 2.

●Swissport – salon Swissport se nalazi u sklopu terminala 5.

 

Transport sa aerodroma

Neke od opcija prevoza od aerodroma do centra grada:

●Taxi – Taxijem od aerodroma do centra Čikaga je potrebno 30 minuta. Taxi na aerodromu se može naći kod bilo kojeg terminala.

●Voz – Svakog dana od 06:00h do 19:00h se putnici mogu prevoziti vozom od aerodroma do centra grada. Stanica se nalazi severoistočno od aerodroma.

●CTA Blue Line – prevoz vozom koji predstavlja najpovoljniju i najbržu opciju za prevoz. Putnicima je na raspolaganju 24h. Vozovi prevoze putnike do centra grada i naselja van centra.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama