Cene po osobi već od 150

Avio karte - Beograd - Bukurest

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Bukurešt je glavni grad Rumunije. Takođe je glavni industrijski, kulturni i trgovinski centar Rumunije. Nalazi se u južnom delu zemlje u pokrajini Vlaška na reci Dimbovici. Bukurešt ima oko 2 miliona stanovnika i prostire se na 285km2. U evropskoj Uniji je na šestom mestu po broju stanovnika.

Poznat je po svojim širokim bulevarima sa drvoredima.Između dva svetska rata ovaj divni grad je dobio naziv „Mali Pariz“, zbog svojih neoklasicističkih zgrada.

Znamenitosti koje obavezno treba obići u Bukureštu su: Kuća slobodne štampe,Trijumfalna kapija,Avenija pobede,Kantakuzinova palata,vojni klub,palata Parlamenta i Narodna palata,stari centar grada,trg Revolucije,kraljevska palata,rimski Ateneum,narodni muzej umetnosti Rumunije,crkva Kreculesku,Univerzitetski trg u Bukureštu,dosta pravoslavnih crkvi i muzeja, parkovi i bašte…

Beograd je od Bukurešta vazdušnom linijom udaljen oko 449km.

Trajanje leta od Beograda do Bukurešta je sat vremena i 25 minuta.

Valuta koja se koristi ovde je rumunski lev, a naravno zvanični jezik jeste rumunski jezik.

O aerodromu ✈

Bukurešt ima dva međunarodna aerodroma. Jedan od njih je aerodrom Henri Coanda koji se nalazi severno, u gradu Otopeni, a Međunarodni aerodrom Aurel Vlaicu koji se takođe nalazi severno od Bukurešta, tačnije 8 km i sa gradom je povezan autobuskim linijama i taksi službama.

Međunarodni aerodrom Henri Koanda Otopeni (Henri Coandă International Airport) nalazi se 16.5km severozapadno od centra glavnog grada Bukurešta.

Najveći je aerodrom u Rumuniji i sedište je avio kompanija TAROM i Bluer. Sastoji se iz jednog glavnog Terminala.

Na ovom aerodromu se nalazi nekoliko biznis salona, namenjenih pretežno za putnike ekonomske klase i nalazi se u odeljku za polaske, na drugom spratu:

Iznad ulaza 7- Tarom salon
Iznad ulaza 14 – Satellite salon
Iznad ulaza 8 – Mastercard salon

Transport sa aerodroma

Direktan transport sa aerodroma do centra Bukurešta je moguć na dva načina.

● Autobus
Express linija 783 povezuje aerodrom do glavnog gradskog trga Unirii. Autobus polazi sa Terminala za polaske i dolaske, svakih 40 minuta, i putovanje traje 40ak minuta. Tu se nalazi aparat za vozne karte kao i specijalizovani šalter. Autobusom je moguće i pristupiti i železničkoj stanici Gara de Nord preko Express linije 780.

● Taksi
Taksi vozila se nalaze ispred Terminala za dolaske.Vožnja traje 20ak minuta.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama