Cene po osobi već od 229

Avio karte - Beograd - Budimpešta

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Budimpešta je glavni grad Mađarske i ujedno glavni politički,industrijski,trgovački i saobraćajni centar zemlje. Ima preko 1,7 miliona stanovnika.Grad se razvio ne obe obale reke Dunav i nastao je spajanjem Budima, na desnoj i Pešte, na levoj obali najpoznatije evropske reke. Interesantan je podatak da Dunav na svom toku kroz Evropu protiče kroz četiri glavna grada, čiji nazivi na srpskom jeziku počinju slovom B. Budimpešta je treća prestonica po redu koja se razvila na obalama Dunava, nakon Beča i Bratislave, dok je nizvodno, na njegovim obalama smešten Beograd.

U svesti prosečnog putnika Budimpešta je sinonim za city break putovanje. Budimpešta nudi dosta kulturno istorijskih znamenitosti a neke od njih su:trg Heroja, Budimski zamak,kraljevsko utvrđenje,zgrada Parlamenta,Ribarske kule,državna opera,crkva Svetog Matije,Bazilika Svetog Stefana,nacionalni muzej i galerija,etnografski muzej,nacionalno pozorište,gradska opera,veliku sinagogu za koju se kaže da je najveća u Evropi,lančani most, stari trgovački centar Belvaroš..

Glavna ulica je Vaci ulica ( Váci utca) koja predstavlja mađarsku Knez Mihajlovu. Danas u njoj se nalaze kafići, restorani, suvenirnice, kao i butici svetskih marki.

O aerodromu ✈
Budimpešta Franc List (Budapest Ferenc Liszt International Airport) je najveći aerodrom u Mađarskoj, udaljen 16km od centra Budimpešte. Od nedavno nosi ime po najpoznatijem mađarskom pijanisti, Francu Listu. Ovim aerodromom godišnje prođe od 8 do 9 miliona putnika.

Aerodrom poseduje četiri salona:
● Menzies Lounge – nalazi se kod terminala 2, otvoren je svakog dana do 21h.
● Mastercard Airport Lounge – pored SkyCourt salona, kod terminala 2 se nalazi Mastercard Airport Lounge. Putnici koji poseduju Premium ili Personal MasterCard karticu mogu uživati u mnogobrojim ekskluzivnim uslugama koje nudi ovaj salon.
● Platinum lounge – platinum saloni se nalaze u tranzitnoj zoni kod terminala 2A i 2B.
● SkyCourt Lounge– Predstavlja najveći biznis salon na aerodromu, smešten kod terminala 2.
Svi saloni nude veliki izbor jela i pića, mađarske novine i magazini, TV, besplatan WiFi, poseban deo za poslovne ljude (opremljen kompjuterima, štampačima itd).

Transfer sa aerodroma 

Sa aerodroma u Budimpešti do centra grada postoji par načina prevoza:

●Taxi – Főtaxi služba prevozi putnike između terminala i centra grada. Putnici mogu rezervisati svoju vožnju na štandu ovog prevoznika koji se nalazi na izlazu terminala 2A i 2B.
●MiniBUD – MiniBUD je oficijalni aerodromski prevoznik koji pruža usluge prevoza.
●Voz – Najbliža stanica od terminala 2 na aerodromu je Ferihegy, koja prevozi do stanice Nyugati u Budimpešti, trajanje vožnje je manje od pola sata.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama