Cene po osobi već od 209

Avio karte - Beograd - Brisel

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Brisel je glavni grad Belgije, sedište belgijske kraljevske porodice i prestonica Evropske Unije. Brisel je grad koji se može pohvaliti svojim dugim postojanjem, grad star više od 1000 godina.

Brisel takođe važi i za najveće gradsko područje u Belgiji; sastoji se od 19 opština, uključujući i opštinu grada Brisela. Gradska opština Brisel ima oko 145.000 stanovnika, dok šire područje regije glavnog grada ima oko milion stanovnika. Obuhvata površinu od 32 km².

Ovaj veoma mali grad ne privlači horde turista kao Briž i Gent, jer je on glavni ekonomski i edukacijski centar države, pa ćete u njemu sretati više zauzetih poslovnih ljudi, nego opuštenih turista.

Međutim, ovde možete steći pravi utisak svakodnevnog života u Belgiji, posetiti fantastične restorane, kafiće, muzeje i galerije, mnoge primere gotičke i barokne arhitekture, zanimljiva mesta poput Atomijuma i, naravno, probati famozne belgijske čokolade.

Neka od najpopularnijih mesta među turistima u Briselu su glavni gradski trg, maneken Pis (statua od bronze),Katedrala Svetog Mikiela,Atomijum,Palata Pravde,park Mini.

U Briselu postoji preko 90 muzeja aneki od nih su muzej kakaa i čokolade,muzej stripa,muzej likovne umetnosti,muzej prirodnih nauka,muzej muzičkih instrumenata.

Osim muzeja ovde se nalazi i velki broj zamkova i parkova a neki od njih su Annevoie zamak i park,zamak Attre,zamak Veves.. Najpoznatije ulice za šoping su Reu Neuve,avenija Luis,Grote market,place du Grand Sablon,Nine City..

O aerodromu ✈

Aerodrom Brisel (Brussels Airport) se nalazi 11km severoistočno od grada. On je najprometniji aerodrom u Belgiji, a i jedan od najposećenijih aerodroma u Evropi. Oko 70 avio prevoznika svakodnevno sleće i poleće sa ovog aerodroma.

Briselski aerodrom je jedino mesto sa najviše prodate čokolade na svetu.

Aerodrom raspolaže sa tri salona

●The Loft – ovaj salon se nalazi blizu gejta A42.
●The Suite – smešten je u sklopu terminala B.
●Diamond Lounge – u sklopu terminala A, unutar siguronosne kontrole, može se pronaći ovaj salon.
Putnicima je u ponudi više tuš kabina gde se mogu osvežiti, specijalno uređene oblasti gde mogu raditi, kao i veliki izbor tradicionalne Belgijske hrane.

Transport sa aerodroma

●Voz – do centra grada je potrebno oko 20 minuta vožnje. Karte za voz se mogu kupiti na samom aerodromu.

●Taxi – taksi vozila se mogu naći kod oblasti za dolaske.

●Autobus – četri različita prevoznika saobraćaju do raznih gradskih lokacija.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama