Cene po osobi već od 0

Avio karte - Beograd - Bratislava

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Bratislava je glavni grad Slovačke i nalazi se u jugozapadnom delu zemlje.Bratislava je udaljena samo 60km od glavnog grada Austrije.Centar grada su dva trga Hlavne namestie i Hviezdoslavovo namastie.

Najpoznatija znamenitost Bratislave je dvorac Bratislavsky hrad koji se nalazi na visini od 100 metara iznad Dunava.Tu se nalazi i Novy most na čijem vrhu se nalazi restoran koji je zanimljiv jer izgledom podseća na leteći tanjir. Takođe, zanimljiv je i Mihaelov toranj koji je visok 51 metar. Glavna atrakcija je Rolandova fontana koja se nalazi a glavnom trgu.

Još jedna atrakcija Bratislave su i kipovi koji su smešteni po centralnim gradskim ulicama.Neki od njih su Napoleonov vojnik,Čumil kip čoveka koji viri iz šahte,Schone Naci i Lepi Naci,Paparazzi kip,Hviezdoslav kip.Nezaobilazna je Plava crkva, to je crkva svete Elizabete koja je ukrašena keramičkim pločicama plave boje.

Bratislava je mali grad i većina njenih znamenitosti se nalazi u samom centru grada.

O aerodromu ✈

Milan Rastislav Štefanik je međunarodni aerodrom koji opslužuje slovačku prestonicu, Bratislavu.

Nalazi se na 9km severoistočno od grada, a zbog blizine Beču, služi i kao rezervni aerodrom za taj grad. Ovo je najprometniji aerodrom u Slovačkoj, godišnje ga poseti oko 2 miliona putnika.

Sa obzirom na to da je manji aerodrom u pitanju, postoji jedan salon gde se putnici mogu odmoriti dok čekaju svoj let.

Mastercard Caproni salon je namenjen za putnike biznis klase. Nalazi se na drugom spratu iza siguronosne kontrole, u delu za Odlaske. Pored putnika biznis klase, ovom salonu mogu pristupiti putnici koji imaju određene kartice programa lojalnosti.

Transport sa aerodroma
Postoji nekoliko načina kako stići od aerodroma do centra grada:
· Autobus – autobuska stanica se nalazi ispred dela za Odlaske i prevozi do glavnih stanica u gradu. Karte se mogu kupiti na šalteru ili u samom autobusu. Do centra je potebno 30 minuta.
· Taxi – taksijem do centra je potrebno 20 minuta. Taksi vozila se mogu naći ispred aerodroma.
· Rentiranje automobila – u delu za Dolaske postoje razni šalteri kompanija za rentiranje auta. Takođe se može napraviti i online rezervacija.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama