Cene po osobi već od 110

Avio karte - Beograd - Berlin

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Berlin je glavni grad i najveći grad Savezne Republike Nemačke. Jedan je od najvažnijih političkih i kulturnih centara Evrope. Ovde dolaze turisti iz celog sveta, od ljudi koji žele da čuju i nauče nešto više o istoriji grada, umetničkih duša, gurmana i pivopija pa sve do onih koje zanima kreativna, urbana strana grada, noćni život ili odmor od svega.Ono što najveći utisak ostavlja na Berlin je gradska istorija, period Drugog svetskog rata i Hladnog rata.Postoji dosta znamenitosti i zanimljivosti koje bi trebalo posetiti ako ste u Berlini a neke od njih su:Brandenburška kapija,Rajhstag,Berlinka katedrala,Muzejsko ostrvo,berlinski zoološki vrt,Holokaust memorijal,muzej Topografija terora,kontrolna tačka Čarli,Istočna galerija,Aleksandrov trg,Šarlotenburg palata,DDR muzej,spomen crkva cara Vilhelma,Potsdamer trg,Potsdam i još dosta zanimljivih mesta.

Beograd je od Berlina vazdušnom linijom udaljen 1002km.

Od 08.11.2020. avio kompanija Air Serbia uvodi direktan let na relaciji Beograd- Berlin, tri puta nedeljno. Okvirno vreme leta je oko dva sata.

Takođe, niskobudžetna avio kompanija Easy Jet nudi direktne letove iz Beograda do Berlina dva puta nedeljno.

O aerodromu ✈

U Berlinu postoje dva aerodroma a to su Berlin Brandenburg Villi Brandt (BER) i Berlin Šenefeld (SXF).

Aerodrom Berlin Brandenburg Villi Brandt je međunarodni aerodrom u Šenefeldu, malo južnije od nemačke prestonice Berlina u državi Brandenburg. Nazvan je po bivšem gradonačelniku Zapadnog Berlina i zapadnonemačkom kancelaru Villiju Brandtu, nalazi se na 18 kilometara jugoistočno od centra grada i služi kao baza za EasiJet, Eurovings i Ryanair. Odlikuje se mrežom letova uglavnom za evropske metropole i zabavne destinacije, kao i neke dugolinijske linije do Severne Amerike, Kine i Blistog Istoka.

Novi aerodrom zamenio je obližnji aerodrom Šenefeld, kao i aerodrome Tegel i Tempelhof (poslednji je zatvoren 2008. godine) i postao je jedinstveni komercijalni aerodrom koji opslužuje Berlin i okolnu Državu Brandenburg, područje sa kombinovanih 6 miliona stanovnika. Sa predviđenim godišnjim brojem putnika od oko 34 miliona,aerodrom Berlin Brandenburg trebalo bi da postane treći najprometniji aerodrom u Nemačkoj koji nadmašuje aerodrom u Dizeldorfu i čini ga jednim od petnaest najprometnijih u Evropi.

Aerodrom raspolaže sa tri salona:

●Lufthansa Business Lounge – nalazi se u šengenskom području, na terminalu 1 prekoputa kapije B20.

●Lounge Tempelhof- nalazi se na prvom spratu južnog pristaništa, u zoni polaska iz Šengena, blizu kapije A20 na terminalu 1, iako takođe ima izlaz u ne-šengensko područje. Salon je već otvoren, a salon od 910 kvadratnih metara ima kapacitet od 200 gostiju.

●Salon Tegel -nalazi se na prvom spratu glavnog severnog pristaništa, u zoni polaska iz Šengena, blizu kapija B17 / B18. Očekuje se da će se otvoriti na proleće 2021. u salonu od 660 kvadratnih metara koji može da primi 120 gostiju.

Transfer sa aerodroma

●Voz – Prevoz na velike udaljenosti- Voz saobraća od Drezdena do aerodroma pa dalje sve do Rostoka. Ruta: Drezden – Elsterverda – BER T1-2 – Berlin Sudkreuz – Berlin Hauptbahnhof – Elsterverda – Rostock. Voz saobraća nekoliko puta dnevno.
●Regionalni vozovi – linije RE7, RB14 i RB22 saobraćaju na sat vremena po određenim rutama, dok linija Airport Express (FEX) saobraća na svakih 30 minuta takođe po određenoj ruti.
●S-Bahn vozovi sa linijama S9 i S45 saobraćaju na svakih 20 minuta po određenim rutama.
●Ekspres busevi – saobraćaju na svakih 20 minuta od aerodroma do centra grada po unapred određenim rutama.
●Taksi – vozila se nalaze ispred Terminala 1

 

Aerodrom Šenefeld (Berlin Schönefeld Airport) je drugi najznačajniji međunarodni aerodrom u Berlinu. Nalazi se u gradu Šenefeld, 18km jugoistočno od Berlina. Raspolaže sa 4 terminala: A, B, C i D.

Aerodrom raspolaže sa jednim salonom:

●Green Wings Lounge je savršeno mesto za opuštanje putnika ekonomske klase pre početka njihovog leta. Nalazi se na Terminalu A, na drugom spratu, preko puta duty free prodavnica.

Transport sa aerodroma Šenefeld

●Voz- U okviru ovog aerodroma nalazi se železnička stanica koja pruža odlične konekcije (regionalna i S-Bahn) do centra Berlina i okoline, i polazi na svakih 10 minuta i putovanje traje 30-45 minuta. Berlin Hauptbahnhof stanica je samo na 30 minuta vožnje od aerodroma.

●Autobus – Postoji nekoliko autobuskih linija sa polaskom od Flughafen Schönefeld železničke stanice i ispred Terminala A do glavnih stanica u Berlinu. Putnički autobus polazi sa parkinga P3, ispred Terminala B.

●Taksi vozila se nalaze ispred Terminala A. Putnicima se preporučuje da potraže samo ona vozila koja su označena kao taksi vozila, poređana u redu.

 

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama