Cene po osobi već od 121
Beč, Austrija - Vienna, Austria

Avio karte - Beograd - Beč

Pronađite najeftinije aviokarte i platite je na rate.

Beč, glavni grad Austrije i jedan od najposećenijih gradova Evrope, svoj šarm i bogatu istoriju duguje svojoj fantastičnoj lokaciji na obalama Dunava. Vekovima je bio kapija između Istoka i Zapada, a danas je jedno od vodećih ekonomskih i kulturnih sedišta Evrope. Beč svojim istorijskim znamenitostima, kao i mnogim dešavanjima, privlači horde turista iz čitavog sveta.

U ovom gradu ćete prilikom svake šetnje moći da uživate u istorijskim znamenitostima, a ovo su neka od njih koja ne smete propustiti:Hofburg, španska škola jahanja,katedrala Svetog Stefana,Šenbrun palata i park.

Nezaobilazni je i šoping u Beču. Neke od lokacija su ulica Marije Hilfer, pešačka zona u centru grada,Landštraser Hauptštrase i takođe posebno mesto na listi najboljih mesta za šoping zauzima outlet centar Parndorf koji se nalazi na oko 50 km od Beča.Ovaj šoping centar poznat je svima u centralnoj Evropi, pa čak i ljudi iz Srbije dolaze da ga posete i kupe mnoge stvari po veoma niskim cenama. Ukoliko volite šoping, Beč je pravo mesto za vas.

Međunarodni aerodrom Beč-Švehat (VIE) je naprometniji i najveći aerodrom u Austriji. Aerodrom je udaljen 18. km jugo-istočno od Beča. Aerodrom je poznat pod imenom Švehat, jer je to naziv obližnjeg grada.

Aerodrom u Beču ima tri terminala – glavne terminale 1 i 2, i terminal 1A, sagrađen kako bi se napravilo više mesta za novo-pridošle low cost kompanije. Danas aerodrom ima kapacitet da primi preko 20 miliona putnika godišnje.Glavno je čvorište avio kompanije Austrian Airlines.

Bečki aerodrom se ubraja u 30. najvećih na svetu, i opremljen je da primi najveće letilice poput novog aviona Airbus A380.

Kako stići od aerodroma u Beču do centra grada?

●City Airport Train do grada vozi 16 minuta.Prvi vozovi sa aerodroma kreću u 6:05, a zadnji u 23:35 sati, dok se iz grada (City Air Terminal) vozi od 5:38 do 23:08 sati.

●S-Bahn  će vas prevesti za 24 minuta. Prvi vozovi sa gradske stanice Wien Mitte kreću u 4:31, a sa aerodroma u 4:54 sati i voze u intervalima od otprilike 30 minuta.

●Postbus  busevima prevozi svakih pola sata. Vožnja traje 20 minuta.

Pogledajte još avio karte

Prijavite se na naš Newsletter i budite uvek u toku sa našim ponudama